Blagojević: Radimo u nehumanim uslovima

Bogdan Kostic

Utakmicu petog kola Prve A lige i gostovanje poslednjeplasiranoj ekipi Beograda naš tim  dočekuje nespremno. Uzrok za to su nehumani uslovi za rad na bazenu i u teretani.

Iako su sa redovnim treninzima počeli trećeg januara, naši vaterpolisti nisu uspeli da se pripreme za prvi meč u novoj godini. Trener Marko Blagojević ostao je bez tima, jer se većina momaka razbolelo. Iako je predviđeno da temperatura vode bude minimalno 24 stepena, ona je na treninzima iznosila 19, pa nije ni čudo što su u jednom trenutku samo trojica igrača bili zdravi. Prvi trening u kompletnom sastavu, još uvek rovita, ekipa je imala u ponedeljak, a prvi meč zakazan je već za četvrtak, što je dodatno otežalo pokušaj Nišlija da se spreme za nove izazove.

Nismo se pripremili za meč sa Beogradom jer smo radili u totalno nehumanim uslovima. Temperatura vode nije bila u granicama koje su predviđene. Većina momaka je bilo bolesno, a neki su dobili i bronhitis. Ulazimo u meč prvenstveno fizički, a zatim taktički i tehnički nespremni. Što je trebalo da provežbamo, nismo mogli, nije bilo vremena jer je utakmica pomerena za četvrtak. Odradili smo samo dva treninga, imaćemo još jedan do sutra, pokušavamo da koliko-toliko fizički podignemo te momke za napor koji ih očekuje. Beograd uredno trenira, to nije ekipa koja je toliko slaba kao što pokazuje tabela, nisu tim za potcenjivanje. Momci moraju da odigraju maksimalno motivisano i da nivo spreme iskoriste na najbolji mogući način, rekao je, vidno razočaran situacijom u kojoj se našao njegov tim, trener Marko Blagojević.

Hladna voda i, kako kažu, nehumani uslovi za rad, nisu prouzrokovali samo bolest već i pad atmosfere u ekipi.

Bilo je dosta problema. Pored povreda koje nas stalno muče, sada se i većina momaka razbolelo. Pokušali smo da radimo od početka januara, nismo uspeli, pre dva dana smo krenuli sa treninzima, a situacija ni sada nije baš najbolja. Ali morali smo barem malo da se pripremimo. Ne treninramo i nismo spremni za važnu utakmicu koja nam predstoji, pa je samim tim i pala atmosfera u ekipi. Pojavljuju se neke sumnje da li ćemo moći da izdržimo utakmicu potpuno nespremni. To nam je bitna utakmica da uzmemo te bodove. Oni jesu poslednji na tabeli, ali mesta za opuštanje nema, kazao je igrač  Bogdan Kostić.

Ekipa Beograda nalazi se na poslednjoj poziciji na tabeli i jedina je bez bodova. Beograđani su do sada upisali maksimalna četiri poraza. Nais je na šestoj poziciji sa četiri boda.

Meč na Tašmajdanu zakazan je za četvrtak 15. januar od 18:30h.