Nais želi pobedu u Valjevu

Matija DjurdjevicVaterpolisti Naisa sa dobrim rezultatima okončali su 2017. godinu. Dobre partije u prvenstvu i Kupu, daju za pravo svima na Čairu da se nadaju još uspešnijem periodu.

Igrači Naisa nisu pravili veliku pauzu, znajući da ih već u nastavku Regionalne A2 lige čeka izuzetno teško gostovanje ekipi Valjeva. Meč osmog kola na programu je u sredu od 20h.

Oni su favoriti zbog pozicije na tabeli, ali i zbog dobrih partija koje su prikazali do sada. Igrači su prošli ozbiljnu školu vaterpola, većina u Partizanu, odakle je i trener. Znači oni gaje tu filozofiju igre Partizana koja je poznata u svetu. Najveća opasnost svakako preti od Rackova, koji je njihov glavni igrač, kreator igre. Sve se vrti oko njega. Većina je igrala protiv njega tako da znaju šta mogu da očekuju. Tu su naravno i ostali igrači, nikoga ne smemo da potcenimo. Znamo red poštujemo svakog igrača, ali najviše cenimo sebe i sav uložen trud. Mi radimo punom parom, za sada je izvesno da neće igrati Matija Milošević koji je povređen. Ostali su spremni, orni i motivisani. Spremni smo i idemo na pobedu, kaže trener Nais Nenad Vasilovski.

Put Valjeva niški tim krenuo je bez Milana Petrovića koji je, po ranijem dogovoru, promenio sredinu. Ostali igrači spremni su za duel i silno motivisani da se konačno revanširaju Valjevcima za dva prošlosezonska poraza u gostima.

Ove sezone smo krenuli uzlaznom, uspešnijom putanjom. Ekipu Valjeva dobro poznajemo i veoma je teško igrati na njivohom bazenu. Nama se ekipa malo promenila, nadam se da to neće mnogo da se ispolji i da nećemo imati problem da dođemo do željenog rezultata. Mi smo motivisani, veoma ambiciozni posle pobeda u Regionalnoj ligi. Optimistični smo što se tiče utakmice i smatram da nas ne mogu mnogo iznenaditi. Verujem da možemo do tri boda, ističe igrač Naisa Matija Đurđević.

Nais i Valjevo su se prošle sezone tri puta sastajali. Valjevci su oba meča kod kuće dobili, prvo u Kupu, pa i u prvenstvu. Za poraz u šampionatu Nišlije su se ekipi Valjeva revanširale na Čairu.