Nema novca za niški vaterpolo?

Najava plej of vest

Vaterpolo klub Nais iz Niša, koji se od prošle sezone takmiči u regionalnoj ligi sa puno neizvesnosti očekuje septembarski početak priprema i start sezone na jesen.

Razlog je kao i uvek u našem sportu nedostatak novca.Iako su rasadnik vaterpolo talenata na jugu Srbije i ekipa koja je prošle sezone u državnom prvenstvu imala najbolju posetu navijača, kako sada izgleda, u Naisu će morati da se bore za opstanak kluba jer će iz gradskog budžeta dobiti neuporedivo manje novca u odnosu na prošlu godinu. Niškim vaterpolistima koju su prošle sezone igrali plej-of domaćeg prvenstva iz gradske kase obećano je svega 2,5 miliona dinara, a poređenja radi većina drugih klubova u Srbiji dobije duplo više novca samo za troškove putovanja na utakmice. Razočarani, u Naisu kažu da sa obećanim sredstvima ne mogu ravnopravno da se takmiče.

U Naisu ističu da su jedan od retkih sportskih kolektiva koji nema dugovanja i koji je i pored malo budžeta prošle sezone uspeo domaćinski da posluje i da deo prihoda obezbedi od sponzora. Vaterpolo je najtrofejniji srpski sport, a da bi se održao kontinuitet dobrih rezultata na reprezentativnom nivou potrebna je dobra klupska baza, koja će stvarai nove talente.

Gotovo je izvesno da će Nais, ako se ne poveća budžet kluba, u novoj sezoni morati da odustane od nastupa u Regionalnoj ligi, a za sada nije jasno ni kako će se obezbediti funkcionisanje kluba, odnosno domaće takmičenje i rad škole vaterpola.

Izvor: tvkcn.net, youtube.com 

{youtube}B64PUum58Sk{/youtube}