Revanš Naisa: Savladan lider!

Ekipa Nais-  Stari Grad

Vaterpolisti Naisa savladali su Stari grad u 11. kolu Prve A lige sa 7:6 (3:1, 2:1, 0:2, 2:2).

Niški igrači definitivno imaju recept kako da savladaju favorizovane ekipe. Vaterpolisti Naisa savladali su lidera tabele Stari grad i tako im se revanširali za poraz u prvom delu prvenstva. Igra nerava na Čairu, na kraju je pripala domaćem timu. Junak pobede bio je golman Lazić koji je upisao 18 odbrana.

Prva deonica pripala je Naisu. Domaći su pogotkom Šilja otvorili meč, a gosti izjednačili preko Rakića. Prednost niškom timu vratio je Lekić, a Šilj pogodio za 3:1. Početkom druge deonice igrači Naisa nisu relizovali peterac, pošto je iz duela Lekić – Marinković, kao pobednik izašao golman gostiju. Nedugo zatim sa druge strane ruka je zadrhtala i Mihajloviću, koji je sa pet metara pogodio okvir gola i propustio da svojoj ekipi donese rezultatski priključak. Mreže su mirovale sve do sredine druge četvrtine kada je seriju pogodaka nastavio Šilj. Ubrzo je podršku dobio i od Stanimirovića koji je bio precizan za +4 (5:1). Seriju domaćih od 4:0 prekinuo je Šuberić krajem druge četvrtine.

Lazic - Stari Grad

Odmor kao da nije prijao domaćim igračima. U trećem kvartalu viđena je serija promašaja i jednog i drugog tima. Gosti su ipak uspeli da postignu dva gola, dok domaći nikako nisu uspeli da savladaju Marinkovića. Golovima Čučkovića i Tomaševića, Stari grad je uspeo da „istopi” vođstvo Naisa i dođe do samo gola zaostatka (5:4). Prva drama viđena je u poslednjoj četvrini. Početkom četvrte deonice Stanimirović vraća Naisu +2 (6:4).Gosti su na to odgovorili sa dva pogotka Čučkovića za drugo izjednačenja na meču (6:6), tri minuta pre kraja. Promašaji na obe strane bazena ređali su se i u neizvesnom finišu, pa je pitanje pobednika rešeno dvadeset sekundi pre kraja. U ključnom trenutku ruka nije zadrhtala Marku Pavičiću koji pogotkom donosi Naisu tri boda i stavlja tačku na ovaj meč.

U narednom kolu Nais gostuje Banjici.

Silj - S.grad

Nais – Stari grad 7:6 (3:1, 2:1, 0:2, 2:2)

Bazen Čair;

Gledalaca: 300;

Sudije: Dario Balažević/Željko Ragač;

Igrač više: Nais 8 (2); Stari grad 13(2);

Peterci: Nais 1 (0); Stari grad 2(0);

Nais: Lazić 18 odbrana, Stanimirović2, Pavičić 1, Milić, Omerović, M.Milošević, Živić, Đurđević, Stevanović, Šilj 3, Lekić 1, D.Milošević, Stoiljković, Đorđević;

Stari grad: Marinković 9 odbrana + peterac, Šuberić 1, Gigović, Popović, Rakić, Rađenović 1, Stefanović, Mihajlović, Vučetić, Mitrović, Spasić, Tomašević 1, Needllman, Čučković 3.

FOTO: Vanja Keser