Šabac savladao Nais u drugom kolu

Nemanja Silj 2015

Ekipa Naisa pretrpela je drugi poraz na turniru u Šapcu ovoga puta od domaćina rezultatom 12:8 (4:1, 3:2. 3:2, 2:3).

Nišlije su ponovo loše otvorile meč i tako omogućile protivniku da stekne solidnu prednost. Šabac je poveo preko Ukumanova, a Nais ubrzo izjednačio preko kapitena Šilja. Domaći su posle toga napravili seriju od 3:0 i mirno priveli prvu četvrtinu kraju. Drugi deo igre doneo je bolju igru gostiju. Ipak ni to nije bilo dovoljno da se anulira prednost domaćih, koji su na odmor otšli sa +4.

U nastavku, izabranici Marka Blagojevica su se svojski borili da uhvate rezultatski priključak. Igrači Naisa odigrali su daleko bolje i angažovanije nego li protiv Banjice, ali nisu imali sreće. Nova serija od 3:0, sredinom trećeg dela donela je ekipi Balše Nikolića najubedljivije vođstvo, bilo je +6 (10:4). Do kraja treće četvrtine Nais je postigao još jedan pogodak. Poslednji period pripao je gostima. Međutim to je bilo dovoljno tek da se ublaži poraz.

Najefikasniji u Naisu bili su kapiten Nemanja Šilj i njegov imenjak Budurin sa po tri gola. Šabac su do pobede predvodili Ukumanov i nekadašnji igrač Naisa Predrag Nosović koji su se po tri puta upisali u strelce.

Večeras od 18h, vaterpolisti Naisa odmeriće snage sa Beogradom.

Šabac – Nais 12:8 (4:1, 3:2. 3:2, 2:3)

Šabac, gradski bazen.;

Sudije:Ivanka Raković Krstonošić, Nenad Golijanin;

Igrač više: Šabac 14 (5), Nais 11 (2);

Dva igrača više: Nais 1 (1);

Peterci: Šabac -, Nais 2 (1);

ŠABAC: Aleksić, Petrović 1, Marković 1, Prolić, Nosović 3, Eškert 1, Car, Matović 1, Bogićević, Ukumanov 3, Lončarić 1, Tenžera 1, Popović 8 odbrana + peterac, Bakić;

NAIS: Kozarski 6 odbrana,Stevanović, Pavičić, Milić, Budurin 3, Milošević, Živić, Đurđević, Vojčić, Šilj 3 (1), Vasić 1, Šakenov 1, Marković, Popović.