Upućen i peti dopis gradonačelniku Niša!

dopis

Nakon Skupštine kluba koja je održana u petak 26. avgusta, Vaterpolo klub Nais uputio je novi dopis gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću.

Cilj novog, petog po redu dopisu, jeste da gradonačelnik konačno primi na razgovor delegaciju kluba.

Dopis Vam prenosimo u celosti.

Poštovani,

Skupština kluba održana 26.08.2016. traži da primite delegaciji VK Nais u kojoj bi bili predstavnici najužeg rukovodstva, članovi Skupštine kluba i predstavnici prvotimaca, kako bi analizirali trenutnu situaciju u niškom vaterpolu i pokušali da nađemo rešenje. Na ovakav potez smo primorani Vašim dosadašnjim upornim odbijanjem da nas primite i uvažite argumente kluba za dodelu dodatnih sredstava kako bi se i ove sezone niški vaterpolisti takmičili u Jadranskoj ligi.

Duboko nas brinu izjave da u Nišu para za vaterpolo nema. Da paradoks bude veći sve se ovo dešava posle zlatne medalje koju je vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila u Riju. Da li to Vi, ovakvim stavom, poručujete niškoj deci koja godinama svakodnevno treniraju u bazenu Čair da na njih ne računate, i da li im to rušite dečačke snove da se i li im to pomažete u odluci da odu, kao što već i odlaze na koledže u Americi kako bi se tamo bavili vaterpolom oni jednog dana nadju na čuvenom balkonu rezervisanom za osvajače medalja sa velikih takmičenja. Da, jer u drugom ili trećem gradu po veličini u zemlji olimpijskih pobednika, svetskih i evropskih prvaka uslova za to nema. Ili možda armiji mališana, koji posle još jednog uspeha reprezentacije kucaju na vrata kluba poručujete da dignu ruke od sporta.

Poštovani gospodine Bulatoviću, zaboravljate da se Nais za pet godina koliko slavi upravo ovih dana kretao samo uzlaznom putanjom i od druge lige stigao do regionalnog takmičenja i to oslanjajući se uglavnom na sospstveni igrački kadar, na nišku decu. Takodje zaboravljate da je Niš iznedrio jednog A i trojicu omladinskih reprezentativaca i da su dva trenera uključena u rad sa mladjim reprezentativnim selekcijama.

I upravo zbog odbrane svih tih vrednosti, a najviše zbog svih onih mladih koji su odlučili da se bave našim najtrofejnijim sportom, imamo obavezu da ustanemo u odbranu niškog vaterpola. To je zajednička poruka članova Skupštine kluba, prvotimaca i roditelja mališana koji su upravo vaterpolo odabarali kao svoj sport i koji evo i ovim putem traže da ih primite.

Ukoliko se oglušite i o ovaj zahtev najavljujemo organizovan protest pred gradskom kućom.

Niš, 29.08.2016                                                                 Predsednik Skupštine kluba

                                                                                       Goran Živić