Živić: Nisu nam dali da igramo

goran zivic

Vaterpolisti Naisa poraženi su u subotu u Beogradu od Partizana sa 8:7 (2:1, 2:2, 0:4, 4:0), u sklopu trećeg kola Superlige Srbije.

Utakmica je bila veoma bitna za oba kluba zbog borbe za mesto koje vodi u plej-of, a kretanje rezultata u njoj bilo je veoma zanimljivo. Posle izjednačenog prvog poluvremena Nais je odigrao sjajnu treću četvrtinu i dobio je sa 4:0, ali je Partizan u poslednjem periodu uzvratio istom merom i zabeležio veoma važan trijumf.

Ipak, prema rečima predsednika Naisa Gorana Živića pobeda Partizana ostala je u senci katastrofalnog suđenja sudija Balažića i Nišavića, koji u četvrtoj četvrtini Nišlijama nisu dozvolili da igraju vaterpolo.

Dugo sam u vaterpolu i verujte mi da nešto slično nikada nisam video, ni doživeo. Svi znaju da se Nais retko oglašava ovakvim povodima, da smo mi klub koji je okrenut promociji ovog sporta, ali neke stvari su jednostavno prevršile meru. Oni nama u poslednjih osam minuta jednostavno nisu dali da igramo. Do poslednjeg minuta treće četvrtine je sve bilo normalno, a onda je su sudije pri našem vođstu od 7:4 priznale pa poništile gol Partizana sa dva metra. Ta odluka naišla je na burnu reakciju njihovog trenera Ćirića, koji je u jednom trenutku uzeo loptu iz ruku sudije i onemogućio nastavak meča. On je potom zaradio isklučenje, ali je njegov pritisak urodio plodom. U poslednjih osam minuta se kriterijum suđenja toliko promenio, da je nama bilo onemogućeno da igramo vaterpolo. Nije nam bilo dozvoljeno da ogranizujemo napad i da prenesemo loptu na njihovu polovinu bazena, svako malo smo zarađivali isključenja, a epilog svega toga je krajnji rezultat. Još jedno ponavljam, Nais je pošten i domaćinski klub koji se neće zvanično žaliti zbog ovoga, jer bi to bilo uzalud. Ponosno reprezentujemo Srbiju u Regionalnoj ligi, učestvujemo aktivno u promociji ovog sporta i smatram da zaista nismo zaslužili ovakav tretman. Pred nama su još tri utakmice do kraja sezone i verujemo da se ovakve stvari više neće ponavljati, jer nije fer da neko tendenciozno obezvređuje naš uloženi trud u bazenu– izjavio je Živić.

Svoj naredni meč u Superligi Nais igra u četvrtak od 20 časova, kada će biti domaćin ekipi Šapca.