Saopštenje za javnost

Vaterpolo klub Nais je razočaran odlukom Vaterpolo saveza Srbije da prekine takmičenje u prvenstvu Srbije u sezoni 2019/20 u muškoj i ženskoj konkurenciji bez utvrđivanja konačnog plasmana.

Uprkos vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom smatramo da je mogao biti uložen dodatni napor i pronađena mogućnost da se takmičenje nastavi, prvenstvo privede kraju i sezona učini regularnom. Kao što su neki drugi sportovi pronašli model za nastavak takmičenja, ubeđeni smo da je to moglo da se uradi i u vaterpolu. Čitava jedna sezona bačena je u vodu, a najveći gubitnici su naravno sami sportisti. U vaterpolo sezoni 2019/20 pobednik je na našu veliku žalost Kovid19, a da li je samo on, vreme će pokazati?

Vaterpolo klub Nais će nastaviti sa pripremama na bazenu Čair koji se od 01.06.2020. godine otvara za trenažni proces i vredno se pripremati kako za najavljenu letnju vaterpolo ligu tako i za predstojeće turnirske utakmice koje će se eventualno odigravati u pripremnom periodu, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti kako naše verne navijače tako i kompletnu sportsku javnost, a sve u cilju priprema za novu sezonu 2020/2021 koju željno iščekujemo.

Takođe, ovom prilikom želimo da iskažemo veliku zahvalnost gradskim strukturama koje su prepoznale interes ulaganja u sport i sportske organizacije i u vreme pandemije obezbedile nesmetano finansiranje sportskih organizacija pa tako i našeg kluba, što je od presudnog značaja za opstanak i razvoj vaterpola kao najtrofejnijeg sporta i najprepoznatljivijeg sportskog brenda Srbije.

Uprava VK Nais