O Nama

Vaterpolo klub Nais je osnovan 25. avgusta 2011. godine. Nakon gašenja Vaterpolo kluba Niš, nove generacije niških vaterpolista nastavile su da se razvijaju i svoje mesto pod zvezdama traže pod kapicom novog kluba. Mesto u Prvoj B ligi Nais je dobio od Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije, koji je klub primio u članstvo i dodelio mu upražnjeno mesto, na kome je trebao da se takmiči Vaterpolo klub Niš, koji je posle baraža ispao iz elitnog ranga ovog takmičenja.

Za osnivače novog kluba uzimaju se Goran Živić, Vladimir Živković i Saša Milić, a za  prvog predsednika izabran je upravo jedan od njih – Vladimir Živković.

Prva sezona nije bila nimalo lako za mladi niški tim, koji je ređao poraz za porazom. Prvu istorijsku pobedu niški vaterpolisti su ostvarili tek u šestom kolu, kada su na domaćem terenu savladali ekipu Rabotničkog iz Skoplja sa 11:10. U prvoj takmičarskoj sezoni Nais je uspeo da dođe samo do plej-auta i da se time  bori da zadrži mesto u ligi. Rezultat plej-auta bio je stopostotni učinak Nišlija i opstanak u Prvoj B ligi.

Naredna takmičarska sezona u Prvoj B ligi biće zlatnim slovima upisana u istoriju kluba. Nais je na najbolji mogući način otvorio sezonu i nastavio sa dobrim partijama. Trud, zalaganje i rad su niški tim krunisali titulom prvaka lige. Usledili su baraž i razigravanje za plasman u, kako je mnogi s pravom nazivaju, najjaču ligu na svetu. Protivnik je bila ekipa Singidunuma. U prvom meču na Banjici izabranici Marka Blagojevića slavili su minimalnom prednošću (13:12). Čekala se još samo jedna pobeda i meč na „Čairu“.

Krcate tribine čairskog bazena bile su satisfakcija i dokaz da Vaterpolo klub Nais radi dobro. Razmišljalo se samo o pobedi, majstoricu niko nije ni spominjao. Da neće lako do svog mesta pod zvezdama, Nišlije su upravo osetile u ovom meču. Nakon regularnog dela rezultat je bio nerešen, a pobednika je odlučio Miljan Milić, koji je pogotkom u drugom produžetku odveo Nais u Prvu A ligu.

Prvi pogodak u istoriji kluba postigao je Tihomir Živić, dok je prvi pogodak u Superligi postigao Aleksandar Čavić. Od osnivanja kluba do danas ekipu uspešno vodi trener Marko Blagojević sa svojim saradnikom Goranom Krivokapićem.