Bez Lazića u novu sezonu

Lazic 5

Posle dve sezone provedene u Vaterpolo klubu Nais, Igor Lazić se po drugi put u karijeri oprostio od niške publike. Vrsni čuvar mreže više neće braniti boje Naisa.

Lazić je izvrsnim odbranama, a i po kojim pogotkom, kupio nišku publiku. On je u sezoni za nama, zajedno sa još nekolicinom starijih momaka, bio oslonac mlađim igračama. Ekipa je napravila odlične rezultate, ali i pored toga rastanak sa jedinicom Naisa posle dve godine bio je neizbežan.

Protekle dve sezone su bile izuzetno uspešne za mene i  klub, u prvoj smo ostali u Prvoj A ligi, što je i bio cilj i završili na sedmom mestu. U drugoj sezoni smo otišli korak dalje i takmičenje u Prvoj A ligi smo završili na drugoj poziciji. Kasnije smo u plej-ofu ispali od Crvene zvezde, pa smo u ukupnom plasmanu bili šesti. To je svako od nas pre početka sezone mogao samo da zamisli,s obzirom da smo ostali bez pet standardnih igrača iz prethodne sezone, a da je došao samo Predrag Nosović. Uz sve to u sezoni za nama bili smo ekipa sa najmanje primljenih golova u Prvoj A ligi. Tako da su te dve sezone za mene bile izuzetno uspešne i mogu da budem zadovoljan, u prilog tome ide upravo ovaj podatak. Nadam se da će Nais nastaviti sa dobrim rezultatima i nastaviti da raste i razvija se zajedno sa momcima koji polako stasavaju u prvom timu i mlađim kategorijama, istakao je Lazić po odlasku.

Srpsku ligu zamenio je mađarskom, koja je kako ističe trenutno najača na svetu, popout naše lige pre dve godine. Nova stanica je Vaterpolo klub Senteš, koji je prošle sezone bio na sredini tabele, a u novu ulazi sa ciljem da se plasira u plej-of.

Idem u trenutno najkvalitetniju ligu na svetu, u kojoj ce ove sezone biti prava mala legija naših igrača, koji ce dodatno podići kvalitet, već dovoljno jake lige. Mađari su odlučili da izuzetno mnogo ulože u vaterpolo ove sezone, koja je poslednja u ovom olimpijskom ciklusu. Proširili su prvu ligu na 16 timova, u kojima će biti zaista mnogo igrača sa prostora Srbije i Crne Gore. Dozvoljena su po tri stranca u svakoj ekipi, klubovi su to maksimalno iskoristili i pojačali se. Očekujem jako ujednačenu i zanimljivu ligu sa puno zanimljivih i uzbudljivih utakmica. Upravo takve utakmice i liga donose  napredak i jos veću afirmaciju, zaključio je on.

Lazić je već jednom napustio Niš, pa se ponovo vratio, a mi se nadamo da će, nekada u budućnosti ponovo biti jedinica Naisa. Do tada, Igoru želimo svu sreću i puno uspeha u novom klubu!