Blagojević: „U nekim segmentima se vidi baš veliki napredak“

Marko Blagojevic

Igrači Naisa pretrpeli su treći poraz u prvenstvu, drugi na domaćem terenu u dosadašnjem toku takmičenja. Iako su izabranici Marka Blagojevića protiv Banjice imali rezultat 5:2 i priliku da prednost uvećaju na čeitiri gola to se nije desilo.

Mi smo tek dva dana pred utakmicu bili kompletni. Neki značajniji momci su bili povređeni i tek su dva dana pred meč su trenirali sa ekipom. To je ostavilo danak pošto dve nedelje nisu bili u takmičarskom ritmu. Mi smo dobro otvorili utakmicu i u nekim segmentima se vidi baš veliki napredak. S druge strane ostaje žal za tim prokockanim 5:2, kad smo i dalje imali neku inicijativu i iz neke gluposti, bukvalno iz gluposti, primili golove na loše preuzimanje ili u situacijama čak kada smo u polju fiktivno imali igrača više mi smo iz nekih zona primili gol.

Mnogo vremena za analizu meča sa Beograđanima nema, jer već za vikend niški tim očekuje meč sa Dunavom. Ono što je u ovom trenutku najbitnije je to se greške iz meča sa Banjicom ne ponove.

Videćemo nakon analize ko je u kolikoj meri grešio. Pokušaćemo da eleminišemo ili svedemo greške na minimum. Nama evidentno nedostaje iskustvo. Drago mi je to što smo bili staloženiji nego inače i smatram da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. Na meni je da tehničko – taktički podignem ekipu i ako je moguće da izborimo taj opstanak. Izgubili smo tu još jednu šansu protiv Banjice, ali videli smo da možemo da igramo sa njima.

Gostovanje poslednjeplasiranoj ekipi Dunava neće biti nimalo lako jer se radi o izuzetno dobroj ekipi. U taboru niškog tima ističu još to da mesto na tabeli definitivno nije pravo merilo kvaliteta Novosađana.   

Dunav je školovana ekipa koji duži period igra zajendo. Prošle godine su obezbedili opstanak protiv Bečeja sa kojim smo mi imali problema i ovde, a tamo smo jedino izgubili od njih. Očekuje nas paklen ritam, jer to je njihov cilj stvaranje i lomljenje protivnika kroz ritam, zaključio je Blagojević.