Bodovi ostali na Čairu

1 Nais - Zadar 1Novu sezonu u A2 ligi igrači Naisa otvorili su na najbolji mogući način – pobedom na Čairu. U prvom kolu savladana je ekipa Zadra rezultatom 9:6 (0:2, 3:0, 3:2, 3:2).

Početak meča nije obradovao publiku, koja je u velikom broju došla da podrži Nais. Promašaji su se ređali na obe strane, a na prvi pogodak se čekalo čak četiri minuta. Prvo su mrežu zatresli gosti, Lipej je doveo svoj tim u vođsvo, a Vrbnjak povećao prednost. Buđenje domaćih usledilo je u drugom periodu. Mitrović je konačno probio led i postigao pogodak. U narednih par minuta domaći su imali prilke da dođu do izjednačenja, pa i vođstva, ali su propustili da realizuju par kontri. Izjednačenje domaćem timu doneo je Matija Milošević, a Budurin pogodio za +1, pred odlazak na odmor.

U nastavku meča Zadar je iskoristio igrača više i izjenačio. Sa dva vezana gola Šilja i jednim Miloševića Nais je otišao na +3. Mogao je domaći tim da dođe do ubedljivije prednosti, ali su igrači tukli preko gola ili pogađali okvir istog. U finišu treće deonice Vrbnjak je smanjio zaostatak svog tima na dva gola. Poslednji period igre bio je sličan trećem. Već na startu Dragan Milošević pogađa za +3, da bi zatim usledila serija gostiju koji su iskoristili brojčanu prednost u bazenu i preko Lipeja došli do -1. No, igrači Naisa nisu dopustili da se desi neprijatno iznenađenje. Golovima Matije Miloševića i Mitrovića stavljena je tačka na duel sa Zadranima.

Nais je do pobede sa tri gola predvodio Matija Milošević, dok se kod gostiju isto toliko puta u strelce upisao Luka Lipej.

U narednom kolu Nais gostuje Galebu u Makarskoj.

Nais – Zadar 9:6 (0:2, 3:0, 3:2, 3:2)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca 150;

Sudije: Miodrag Stefanović/Vuk Milović;

Igrač više: Nais 5(4); Zadar 12(4);

Nais: Igor Lazić 9 odbrana, Mitrović 2, Pavičić, Kosić, Budurin 1, M. Milošević 3, Vang, Lekić, Živić, Šilj 2, Malenović, D. Milošević 1, Stojanović, Stjepanović;

Zadar: Slade 6 odbrana, Lipej 3, Grozdanić, Škaro, Čačić, Jovančević, Vučković 1, Lovrić, Donat Magaš, Stanić, Zelić, Jurišić, Bajić, Vrbnjak 2.