Budva slavila na Čairu

Uros Vasic 2015

Osmo kolo Triglav regionalne A2 lige donelo je novi poraz niškim vaterpolistima.

Nais je na Čairu izgubio od ekipe Budve sa 8 : 12( 3:1, 0:3, 2:4, 3:4). Niški tim dobro je ušao u meč i poveo preko Milića, da bi izabranici Aleksandra Aleksića odmah uzvratili preko Kovačevića. Do kraja prve deonice u strelce su se upisali i Đurđević i Vasić. Drugi deo igre pripao je gostima, sa druge strane na visini zadatka u redovima domaćih bio je golman Mirko Kozarski koji je do dolaska na odmor zabeležio deset odbrana.

U nastavku meča domaći su uspeli da konsoliduju svoje redove. Budva je početkom treće deonice predvođena Savom Ćetkovićem, koji je vezao tri gola, napravila seriju od 4:0. Krajem treće četvrtine Vasić i Đurđević postižu golove za Nais i smanjuju zaostatak. Golovima Mitrovića i Franete Crnogorci otvaraju poslednju deonicu, a Vasić novim pogotkom prekida seriju gostiju. Ipak, Nais nije mogao do da preokrene rezultat u svoju korist, jer su Budvani igrali konstantno. Do kraja meča golove postižu i Popović i Budurin, što je bilo dovoljno, tek da se smanji zaostatak.

Budvu je do pobede vodio Savo Ćetković koji se šest puta upisao u strelce, kod domaćih najefikasniji je bio Uroš Vasić sa tri pogotka, dok je Matija Đurđević upisao jedan manje.

Posle osmog kola sledi pauza u prvenstvu. Takmičenje se nastvalja u februaru naredne godine.

Nais – Budva 8 : 12( 3:1, 0:3, 2:4, 3:4)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 350;

Sudije: Dario Balažević/ Petar Abramović;

Igrač više: Nais: 13 (5), Budva 14(4);

Nais: Kozarski 13 odbrana, Stanimirović, Pavičić, Milić 1, Budurin 1, Đerđinović, Živić, Đurđević 2, Vojčić, Šilj, Vasić 3, D.Milošević, Stamenić, Popović 1;

BU­DVA: Ko­na­tar 8 odbrana, Ma­noj­lo­vić, To­ma­no­vić, Ra­ško­vić 1, B. Mi­tro­vić 1, S. Ćet­ko­vić 6, Vu­ja­še­vić, Đur­đić 1, Ko­va­če­vić 1, Ra­da­no­vić, P. Ćet­ko­vić 1, Fra­ne­ta 1, Kri­vo­ka­pić, M. Mi­tro­vić.