Darko Mančić: Najbitnije je da damo maksimum!

DSCN7982

Mladi vaterpolisti Naisa spremni su za finalni turnir Kupa Srbije, a činjenica da igraju na domaćem terenu i pred svojom publikom može biti samo motiv više za izabranike Darka Mančića.

Niški tim će u subotu prvo odmeriti snage sa Crvenom zvezdom od 12:30h, a zatima sa ekipom Dunava od 20:30h. Iako su oba meča podjednako važna, Nišlije akcenat stavljaju na duel sa Beograđanima koji bi, po njima, mogao biti presudan za kasniji plasman.

Nakon nekoliko godina dobili smo domaćinstvo, velika zasluga za to ide sigurno igračima. Plasirali smo se u finale posle dve-tri sezone. Koliko je jak taj turnir, govore i imena ekipa koje učestvuju. Na turniru će učestvovati sve sami mladi reprezentativci Zvezde, Partizana i Vojvodine, mi možemo da se pohvalimo da i mi imamo jednog reprezentativca Bogdana Kostića. Imamo pet-šest igrača, koji su pripojeni prvom timu. Marko Pavičić i Matija Milošević su ove sezone dobili solidnu minutažu pri prvom timu. Naša najbitnija utakmica je protiv Crvene zvezde. Ukoliko tu pobedimo, imamo šanse za dođemo u borbu za medalju jer je, po propozicijama, potrebna minimun jedna pobeda da se uđe u borbu za medalju. Mi ćemo pokušati da idemo na sve pobede. Najbitnije je da damo maksimum. Verujem u moje igrače i mislim da možemo do dobrog plasmana, rekao je trener Naisa Darko Mančić.

U ekipi Mančića igraju čak sedmorica igrača koji su pripojeni prvom timu: Miloš Popović, Boško Đerđinović, Veljko Stanimirović, Ilija Brković, Marko Pavičić, Bogdan Kostić i Matija Milošević. Dok su poslednja trojica ove sezone zabeležila su solidnu minutažu i u Prvoj A ligi

Igrač Marko Pavičić saglasan je sa trenerom Mančićem da šansu za što bolji plasman treba tražiti već u prvom meču protiv Zvezde.

Svakako idemo da osvojimo medalju i to su neke naše ambicije. Realno gledano, mislim da možemo da uzmemo bronzu. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo i bolji uspeh. Pobeda protiv Zvezde nas vodi do medalje koju toliko čekamo, dosta se spremamo za tu utakmicu i to je za nas meč sezone. U meču sa Dunavom šanse su 50:50, rekao je Pavičić.

Ekipa Naisa nastupiće na finalnom turniru bez prvog centra Ilije Brkovića, koji se povredio na poslednjem sparing meču i neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima, što će sa jedne strane sigurno biti hendikep za ekipu.

Naš centar Ilija Brković je povredio ligamente ramena, ja mu želim brz oporavak i da nam se što pre vrati na bazen. Mi imamo pik i ciljamo na to treće mesto, ali ako Bog da, možemo da osvojimo i neko od prva dva mesta. Odaziv publike bi nam značio i pozvao bih navijače da dođu i pomognu nam da osvojimo to treće mesto. Daćemo sve od sebe u oba meča, pa šta bude, rekao je igrač Naisa Matija Milošević.

Podsetimo, mladi vaterpolisti Naisa plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije zauzevši prvo mesto u regionalnim kvalifikacijama.