Deveta pobeda za kraj sezone u Prvoj ligi

nais - dunav

Pobedom nad Singidunumom u poslednjem kolu Prve A lige naši igrači zadržali su drugu poziciju i tako zakazali meč sa ekipom Crvene zvezde u plej-ofu.

Utakmica 14. kola završena je rezultatom 11:4 (3:0, 2:2, 2:1, 4:1).

Poslednji meč u prvoj ligi završen je očekivanom pobedom našeg tima. Mreže na Čairu mirovale su skoro šest minuta da bi, nakon nekoliko pokušaja, mrežu gostiju zatresao Matija Milošević. Usledili su pogoci Đurđevića i Živića za 3:0. Pokušali su gosti da dođu do gola, ali su šutevi završavali preko ili pored gola ili su bili lak plen za golmana Lazića.Početkom druge deonice, Singidunum iz peterca dolazi do prvog gola, strelac je bio Gigović, dok Nosović vraća svoj tim na +3. Do odlaska na odmor viđena su još po dva pogotka naobema stranama, precizni su bili Vasić, kod domaćih, i Pešikan, kod gostiju.

U nastavku meča, igrači Naisa nastavili su da igraju u istom ritmu pa pitanje pobednika ni u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje. Golovi našeg tima ređali su se kao na traci, a strelci su bili, redom: Šilj, Kostić, Matija Milošević, Omerović, ponovo Milošević i na kraju Stanimirović za novu, devetu pobedu. Sa druge strane, igrači Singidunuma su, za šesnaest minuta, tek dva puta zatresli su mrežu domaćih.

Takmičenje u Prvoj A ligi izabranici Marka Blagojevća završili su na drugoj poziciji sa 29 bodova, devet pobeda, dva remija i tri poraza.

Zadržavanjem druge pozicije, Nais za protivnika u plej-ofu dobio ekipu Crvene zvezde. Prvi plej-of meč na programu je 11. aprila, na Čairu, dok je revanš 18. u Beogradu.

Nais – Singidunum 11:4 (3:0, 2:2, 2:1, 4:1);

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 250;

Igrač više: Nais 11 (3) ; Singidunum 10 (1);

Peterci: Nais 2 (1) ; Singidunum 2 (1);

Sudije: Andreja Stanojević / Vuk Milović;

NAIS: Igor Lazić 10 odbrana, Bogdan Kostić 1, Marko Pavičić, Miljan Milić, Predrag Nosović 1, Matija Milošević 3 (1), Tihomir Živić 1, Matija Đurđević 1, Alen Omerović 1, Nemanja Šilj 1, Uroš Vasić 1, Dragan Milošević, Dejan Ilić 1 odbrana, Veljko Stanimirović 1;

SINGIDUNUM: Srđan Stevanović 4 odbrane, Nikola Vukić, Nikola Vranješ, Pavle Maksimović, Nikola Milosavljević, Dušan Gigović 1 (1), Aleksandar Mojić, Senja Stjepanović 2, Nikola Milovanović, Aleksandar Katić, Vanja Pešikan 1, Bogdan Bojović, Uroš Vasović 6 odbrana, Petar Petrović.