Dragan Milošević: Doviđenja, ne zbogom!

Gagi Milosevic 5Važi za mirnog, tihog, povučenog, odmerenog i dobro vaspitanog momka, on najviše govori u bazenu.

Celu dosadašnju karijeru proveo je u Nišu nastupavši prvo za Vaterpolo klub Niš, a zatim i za Nais. Za četiri godine u Naisu propustio je samo jednu utakmicu, a 12. decembra odigrao je poslednji meč za tim sa Čaira, pošto će karijeru nastaviti u švajcarskom Horgenu.

Doskoro standardni prvotimac Dragan Milošević karijeru je počeo 1. septembra 2000. godine i tada je, kako ističe, kasnio za svojom generacijom, ali je vrednim radom, trudom i zalaganjem uspeo da se izbori za svoje mesto pod zvezdama. Na početku karijere nije imao uzore kao mnoga deca, da bi kasnije počeo da se divi velikanima jugoslovenskog vaterpola dvojici Vladimira – Vujasinoviću i Gojkoviću.

Vaterpolom sam krenuo da se bavim rekreativno sa starijim bratom. S obzirom na činjenjicu da plivanje najbolje utiče na razvoj deteta roditelji su odlučili da krenemo da se bavimo ovim sportom. Ja sam u startu kasnio za svojom generacijom – neke dve godine, a to sam nadoknadio tako što sam bukvalo trenirao duplo više duplo više od svih početnika. Stariji brat bio je tri razreda ispred mene, njegovi treninzi su tada počinjali kasnije, ja sam trenirao sa mojim vršnjacima, a zatim sam ostajao na bazen i radio sa njima. Pored svega toga ja sam uporedo sam trenirao i fudbal i aikido, ali sam se pronašao u bazenu i eto tu sam i dan danas, započinje priču Milošević.

Gagi Milosevic 6

Bio je član najuspešnije generacije niškog vaterpola. Od selekcije koja je bila sastavljena od momaka rođenih 1991. godine, tada su strepeli su mnogi, pa čak i moćni Partizan. Većina igrača iz te generacije, uključujući i Miloševića, redovno je bilo na spiskovima selektora mlađih reprezentativnih selekcija. Udeo u uspehu ekipe svakako su imali treneri, a popularni Gagi ističe da je od svakog stratega naučio nešto što ga je učinilo boljim čovekom i igračem.

Počeo sam u grupi Nikole Malezanova, koji sada kao trener radi u Americi. Posle toga je prošlo mnogo trenera kroz klub. Svaki od njih je dao neki svoj doprinos, od svakog sam upijao najbolje. I tako kada se od svakoga pokupi po nešto ispadne jedan kompletan igrač. Najviše uspeha imali smo sa Petrom Kovačevićem i to u mlađim kategorijama , on je imao najveći utica na našu generaciju.

Posle mnogo uspeha, klub u kome je započeo karijeru je ugašen, on nije želeo da napusti svoj grad. Ostao je na Čairu i počeo da brani boje Naisa, a kao bitan faktor za ostanak u Nišu javilo se i obrazovanje.

Jednostavno, uvek sam imao cilj da završim fakultet, jer smatram da je obrazovanje veoma važno. I pored svih obaveza na bazenu i dva treninga u toku dana uvek sam nalazio vremena i za učenje. Kako sam fakultet privodio kraju znao sam da mogu da idem dalje, pre toga tu opciju nisam uzimao u obzir. Što se vaterpola tiče došli su neki novi ljudi, sa kojima smo našli zajednički jezik i jednostavno odlučili da zajedno podižemo novi klub. Jer bi nakon svega po niški sport bilo pogubno da ostane bez vaterpola.

Gagi Milosevic 8

Kada pogleda unazad, iako pomalo turbulentne, prethodne četiri godine samo su pozitivno uticale na razvoj njegove karijere.

Iza nas je puno uspona i padova. Krenuli smo od Prve B lige i te godine jedva opstali. Kako je vreme odmicalo bili smo sve bolji i bolji. Već u narednoj sezoni obezbedili smo učešće u Superligi. Prebrodili smo i sezonu u tada najjačoj ligi na svetu. Prošle godine smo imali zapažen uspeh u Prvoj A ligi, a sezonu smo završili na drugoj poziciji, što je dokaz da se dobro radi. Mogu reći da sam upravo u poslednje četiri godine u Naisu najviše sazreo kao igrač. Naravno da iza svega toga stoje kvalitetan i naporan rad i utakmice.

Meč sa Budvom bio je njegov poslednji za Nais u ovoj sezoni. Emocija je bilo na pretek, a nakon svega ostaje žal što svoj klub ostavlja bez osvojenog boda u Regionalnoj A2 ligi.

Skor gde mi nemamo nijednu pobedu nije realan za ovu ekipu, jer stvarno smatram da imamo kvalitet, što se i videlo na utakmicama. Ova ekipa ima kvalitet za sredinu tabele, da ne preteram i kažem za gornji deo table. Jednostavno, taj neki niz nesrećnih okolnosti doveo je da budemo tu gde smo. Nekada nismo imali sreće, a znamo da je to bitan faktor u sportu. Povrede nas nisu zaobišle, imali smo problem sa terminima, radili smo jako, a zatim smo se prebacili na jedan trening dnevno, išli smo u Leskovac zbog čega i nismo bili u pravoj formi na početku sezone. Ipak je takav režim treninga nedovoljna za ovako jaku i ozbiljnu ligu gde ekipe treniraju po dva puta dnevno. To se i osetilo u bazenu, svakako da mi je žao što nismo osvojili makar jedan bod. Prevelika želja je bila prisutna da dobijemo tu utakmicu protiv Budve, kod mene lično, možda čak i najveća do sad. Dao sam maksimum hteo sam da krenemo sa pozitivnim rezultatom u drugi deo sezone. Ljudi iz kluba su me uvek ispoštovali, hteo sam da im se odužim u bazenu, ali ipak ni taj maksimum nije bio dovoljan za pobedu. Sreća nas opet nije pogledala, utakmica je bila zaista jaka, slomili su nas na kraju. Sve je išlo kako treba, blokada se desila u toj trećoj četvrtini, gde po nepisanom pravilu igramo najbolje. 

Gagi Milosevic 7

Posle četiri godine na Čairu, za Miloševića je završena je epizoda zvana Naisa. On će karijeru nastaviti u Švajcarskoj. Kako kaže priča o odlasku započeta je na kraju prošle sezone, kada je dogovor i sklopljen i kada nije imao bilo kakve priče za ovu sezonu sa ljudima iz kluba. Ipak sve to ne isljučuje mogućnost da jednog dana ponovo zaigra na Čairu.

Doviđenje, ne znači zbogom. Saradnja kluba i mene nije završena, mi smo uvek imali korektan i fer odnos i tako će ostati. Jednostavno hteo sam promenim sredinu, jer želim dalje da napredujem, da osetim drugu atmosferu. Sve je to, uz finansiju stranu, najviše uticalo na odluku. Trenutno nam se putevi razilaze, što ne znači da nekada u budućnosti neću ponovo zaigrati u Naisu.

Uoči duela sa Budvom predsednik Naisa Milan Krstić je uručio Draganu prigodan poklon u znak zahvalnosti za sve što je uradio za klub. Gagiju želimo svu sreću i puno uspeha u novom klubu.

Gagi Milosevic 3