Filip Filipović: Morali smo da odigramo bolje

f.filipovic

Ekipa Radničkog iz Kragujevca savladala je u desetom kolu Prve A lige Nais rezultatom 12:5 (3:0; 2:2; 5:0; 2:3).

Kapiten gostiju Filip Filipović izneo je nakon meča svoje prve utiske i istakao da je njegov tim morao da odigra mnogo bolje.

Trenutno je najjači utisak rođenje malog Alekse. Naime, Boris Zloković je dobio prinovu i, eto, svi smo pod tim utiskom. Utakmica je morala da se odradi. Da li je moglo bolje? Da moglo je bolje i moralo je bolje. Mislim da ekipa Radničkog ne sme da dozvoli pet golova protiv ekipe Naisa u kakvom god sastavu da nastupi. Mi smo ušli u neki trenažni proces sada spremajući se za utakmicu sa Brešom u Ligi šampiona i mislim da smo malo umorni, dekoncentrisani, kasnili smo zbog problema na putu i sama posledica svega toga je rezultat kakav jeste, ali nema veze, bitno je da je još jedna pobeda zabeležena. Mi idemo dalje, nastavljamo prvenstvo i spremamo se za tu veliku utakmicu protiv Breše u Italiji.

Ekipa iz Kragujevca lider je u domaćem prvenstvu. S obzirom na to da pruža odlične partije, Radnički je već sada glavni favorit za osvajanje titule. Jedino što je do sada ovom timu izmaklo iz ruku jeste trofej u Kupu. Iako je od finala prošlo deset dana, igrači još uvek osećaju gorak ukus poraza na Tašmajdanu.

Što se tiče samog prvenstva, ekipa Radničkog je i u Beogradu pokazala da apsolutno može da očekuje titulu u prvenstvu, da može da se bori i da je konkurentna ekipi Zvezde. Nažalost, bili smo očevici tog, meni sada sramnog finala, mislim da je nezasluženo utakmica završena onako kako je završena. Ne govorim o rezultatu i ishodu, nego jednostavno o načinu na koji je završena. To je zaista jedan udar na srpski vaterpolo. Mi u ovoj zemlji, ne samo što se tiče sporta, nego što se tiče i nekih drugih stvari, moramo da se pomirimo da su stvari takve kakve jesu. Međutim, ekipa Radničkog se time neće baviti. Idemo da osvojimo prvenstvo i smatram da smo kvalitetniji sastav od Crvene zvezde i da imamo mnogo, mnogo bolje utakmice i kvalitetniji tim za samu završnicu prvenstva. Toga smo mi svesni, toga su i oni svesni. Kup je završen kako je završen, sada smo mi na redu i mi se pitamo do kraja prvenstva. Ja sam uveren da ova ekipa ima dovoljno snage, kvalieta i moći u bazenu da osvoji ono što smo od osnivanja postavili sebi kao cilj.

Pored toga što blistaju u domaćem šampionatu, Kragujevčani zauzimaju i prvu poziciju u grupi B Lige šampiona, a mnogi već sada svrstavaju Radnički u favorita za osvajanje trofeja i u ovom takmičenju.

Ne bih rekao da smo favoriti što se tiče osvajanja trofeja u Ligi šampiona. Ipak ovo je naša prva godina. Borimo se sa ekipama sa dosta kvalitetnim sastavima, koje imaju mnogo više iskustva i uspeha na međunarodnoj sceni, zaključio je Filipović.