Mladi golmani Naisa u reprezentaciji Srbije

Djole Stojiljkovic 1Reprezentacija Srbije do 17 godina priprema se za Evropsko prvenstvo koje će od 9 do 20 septembra biti održano na Malti.

U reprezentaciji Srbije nalazi se i golman Naisa Đorđe Stoiljković, kao i trener Goran Krivokapić.

Đorđe Stoiljković je ponikao na Čairu. Rođen je 27. jula 2000. godine. i godinama unazad je član mlađih selekcija nacionalnog tima. Prvom timu Naisa priključio se u sezoni 2015/2016. godine, a već je sledeće sezone postao standardni prvotimac. Trener Goran Krivokapić već godinama radi sa golmanima na Čairu. Pored toga radio je i kao pomoćni trener Marku Blagojeviću od osnivanja Naisa do 2016. godine.

Krivokapić je u reprezentaciji radio sa četvoricom golmana iz Partizana, Naisa, Radničkog i Crvene Zvezde.

Okupili smo se po drugi put ove godine. Prvi put smo radili tri dana, sada dan više. Naredno okupljanje zakazano je za 17. jul i od tada nema pauze. U avgustu bi trebalo da odigramo dva turnira u Mađarskoj i Crnoj gori. Imamo odlične uslove za rad i klinci za sada dobro rade. Stručni štab je motivisan, a isto tražimo i od igrača, uz maksimalno zalaganje. Igrači moraju da se izbore za mesto u timu i odlazak na Maltu. Što se tiče očekivanje, o tome se ne treba mnogo pričati bar kada je vaterpolo u pitanju, ističe Krivokapić.

Reprezentacija Srbije za igrače rođene 2000. i 2001. godine radila je na Košutnjaku, na bazenu Zavoda za sport i medicnu sporta. Selektor Goran Rađenović imao je na raspolaganju 35. igrača. Najviše predstavnika imao je Partizan 13, slede Radnički sa 8, Vojvodina sa 4 i Crvena Zvezda 2. Po jednog igrača dali su Nais, Valjevo, Zemun, Spartak Prozivka, TAŠ, Bečej, Šabac i Rasina.

MLADJE SELEKCIJE SRBIJE

foto:waterpoloserbia.org

Na Rađenovićevom spisku našli su se: Pavle Gavrilović, Milan Bulajić, Vladimir Mišković, Đorđe Stoiljković, Branko Kujović, Aleksa Nešić, Miloš Radić, Nemanja Stanojević, Aleksa Đurđević, Marko Ilić, Aleksandar Horvatski, Žarko Vasin, Đorđe Žeželj, Aleksandar Eraković, Aleksandar Ćosić, Aleksa Cvetković, Petar Smiljević, Aleksandar Timotijević, Marko Radović, Stefan Branković , Marko Banović, Petar Jakšić , Stefan Rončević, Mikajel Metodijev, Viktor Mesaroš, Kristijan Đulc, Andrej Barać, Vukašin Ganić, Arsenije Mitrović, Nikola Movačević, Uroš Marić, Jovan Tanasijević, Uglješa Pajić, Luka Vulović i Nemanja Radonvalija.

Pored selektora Gorana Rađenovića, stručni štab čine još treneri: Vladimir Cukić (Vojvodina), Slobodan Stanković (TAŠ) i Goran Krivokapić (Nais) i doktor Miodrag Čudomirović.

 

I DUŠAN STOJILJKOVIĆ U REPREZENTACIJI

Još jedan mladi golman nalazi se u reprezentaciji Srbije reč je o Dušanu Stoiljkoviću koji je rođen 2002. godine. Pred petnaestogodišnjim igračima ove godine nalazi se učešće na Balkanijadi i memorijalni turnir Darko Čukić. Na mladom Stojiljković je da se dokaže i izbori se za mesto u prvom timu.