Igor Lazić: Stvari polako dolaze na svoje mesto

Lazic7

Proslavio se neverovatnim pogotkom! Iako je odličan čuvar mreže u medije je dospeo tek nakon što se upisao u strelce.

O tome koliko mu prija pažnja javnosti i kako je protekla polusezona iz njegovog ugla govori Igor Lazić.

Da bi u Srbiji bili zapaženi, morate da uradite ili nešto što nije vaš posao ili nešto totalno neverovatno. On je ispunio sve uslove. U žižu javnosti nije dospeo zbog fantastičnih odbrana, već zbog postignutog pogotka. Nakon Denisa Šefika i golmanu našeg tima Igoru Laziću pošlo je za rukom da savlada svog kolegu. On je u četvrtom kolu Prve A lige na meču sa ŽAK-om matirao Miljevića.

I dok se o golu Šefika i njegovoj ispravnosti dosta spekulisalo, Lazićev pogodak uz zvuk sirene čist je kao suza. Naš čuvar mreže ne krije zadovoljstvo nakon što je za kratko vreme pronašao mesto na većini srpskih portala.

{youtube}LUJT4VuaZMY{/youtube}

U svakom pogledu mi prija pažnja. Mada, iskreno, nisam očekivao da ću pogotkom privući ovoliku pažnju, uradio sam samo ono što sam u tom trenutku mislio da je najbolje za tim. Vaterpolo je ipak mali sport i, u principu, ukoliko se ne radi o nekom evropskom, svetskom prvenstu ili o Ligi šampiona, u Srbiji se neće pričati. To što sam ja uradio je retkost, zato je i ispraćeno tako. Neko će reći da je to nemoguće, ali eto, u srpskom vaterpolu se to desilo dva puta za godinu dana i to je jako zanimljivo.

Nakon završene polusezone, Nais se nalazi na trećoj poziciji, a Lazić se, pored toga da je dobar strelac, može pohvaliti i činjenicom da je najmanje puta od svih svojih kolega vadio loptu iz mreže. Posle sedam kola naš tim je na trećoj poziciji sa najmanjim brojem primljenih, ali i malo datih golova (60:44).

Raduje me što smo primili najmanje golova, to je pokazatelj da imamo najmanje oscilacija u igri. Rutinu koju smo stekli u odbrani treba samo da prenesemo u napad. Tek u poslednjih par kola sve leže na svoje. Tražili smo se u početnim utakmicama, nešto je funkcionisalo, nešto ne. Sa početkom godine kao da je to leglo. Nadam se da u drugi deo igre možemo da uđemo daleko uigraniji i da idemo samo ka boljim rezultatima.

I. Lazic 2

Takmičenje u Prvoj A ligi naša ekipa počela je sa dosta promenjenim timom, što je bila dodatna otežavajuća okolnost. Neuigranost i pronalaženje su po mišljenju Lazića možda i uticali na neke rezultate u polusezoni za nama. I dok je odbrana u većini slučajeva bila na visini zadatka, škripalo je u napadu.

Ekipa nije stigla da se uigra u segmentu napada. Obično ljudi kažu da se napad igra trenutnom inspiracijom i efikasnost je usko povezana sa saradnjom igrača. Tu nastaje problem. Svaki igrač je drugačiji, ima neki svoj stil, i kako se igrači manje poznaju, manje su uigrani i sve se to prenosi na igru, pa je samim tim i teže funkcionisati. Sve te stvari se uče kroz treninge, sparing utakmice, a za sve to je potrebno vreme. To je možda bio jedan od naših problema u pogledu neefikasnosti u napadu.

Vremena je bilo na pretek, a na Čairu se voda zatalasala daleko ranije nego li na ostalim bazenima širom Srbije. Problem je, međutim, kao i godinama unazad isti − manjak sparing partnera.

Mi smo spremno dočekali početak sezone što se tiče fizičke spreme. Imali smo tri meseca prirpeme, što je više nego što se praktikuje. Obično se ekipe skupe meces i po, da kažem, do dva pred početak lige. U principu smo imali vremena da se spremimo. Druga stvar je što mi nismo imali dovoljno trening utakmica i prilike za uigravanje. Što zbog finansijske situacije, što zbog geografskog položaja, jer nismo imali s kim da igramo. Možda je i to bio razlog tog prolongiranja uigravanja.

Lazic 4

I pored svih problema, stvari su polako došle na svoje. Odličnim partijama u 2015. godini, naš tim izbio je u vrh tabele, a tri vezane približile su ga prvenstvenom cilju.

Nama je najbitnije da smo među prve četiri ekipe. Liga je, doduše, dosta ujednačena. Po prvi put u životu mi se dešava da prva ekipa izgubi od pretposlednje ili drugi igraju nerešeno sa poslednjeplasiranima. Razlog svemu tome je što su ekipe mlade i dosta osciliraju u igri. Pred sam početak sezone videvši kvalitet lige, koliko su ekipe mlade mislili smo da bismo možda mogli da se probijemo do prve pozicije, što bi nam u plej-ofu mnogo značilo. Verovatno bismo dobili Vojvodinu, koja je objektivno, najslabija od ove četiri ekipe koje igraju Jadransku ligu. Međutim, videli smo da to nije tako. Mislim da je sada mnogo teško da prestignemo ekipu Banjice, što se bodova tiče, jer bi njima bila potrebna dva poraza, a nama sve pobede, da bi mi imali isti broj bodova. Voleo bih da bar dođemo do druge pozicije. Što smo bolje plasirani, to bolje.

Već za vikend počinje drugi deo sezone, a prvi protivnik je ekipa Dunava, protiv koje se niko nije naigrao, pogotovo ne u Novom Sadu na njihovom bazenu.

Očekujem da nastavimo u istom ritmu kao u prethodna tri kola i da se popnemo koju poziciju više. Prvo kolo sa Dunavom je bilo dosta teško, mnogo smo se mučili u napadu, odbrana je bila na nivou što i rezultat govori − 6:4. Mislim da bi trebalo da pobedimo za nijansu lakše, bar za nijansu lakše nego u prvom meču. Očekujem da će biti teška utakmica. Pokazali su da nisu autsajderi, od ekipa u vrhu su izgubili sa po 2 do 3 gola razlike. Niko ih nije dobio i niko se nije naigrao. Nama je najbitnije da izvučemo tri boda, zaključio je Lazić.