Igrači sa nestrpljenjem dočekuju prvi meč

1 presU dosta izmenjenom sastavu, u odnosu na onaj koji je izborio izlazak u Evropu, Nais dočekuje početak kvalifikacija za Kup Evrope.

Sparing dueli sa Šapcem i Partizanom mnogo su značili ekipi za uigravanje, ali i za bolje upoznavanje.

Put Atine neće krenuti dugogodišnji prvotimac Nemanja Šilj, on će do januara igrati za Nais, a onda će karijeru nastaviti u inostranstvu. Zbog toga nije mogao biti licenciran za evropsko takmičenje. Povređen su i Kristofer Vang, te Đorđe Lekić. No, svi ostali igrači spremni su i jedva čekaju prvi meč.

Atmosfera u ekipi je stvarno na jednom visokom nivou. Svi momci su želljni igranja utakmica. Treniramo već šest nedelja i ne možemo da dočekamo zvanične utakmice. Sa puno entuzijazma, volje, želje i htenja idemo na taj put u Atinu. Takođe sa puno elana očekujemo početak sezone, ističe kapiten Naisa Igor Lazić.

Saglasan sa njim je i Aleksndar Mitrović, koji poručuje da je izlazak u Evropu velika stvar za niški tim, ali i za same igrače.

Idemo tamo da probamo da pobedimo te dve ekipe Primorac i Idru. Sa Ortiđom mislim da će biti teško, imaju iskusne igrače iz Italije. Svi željno čekamo da pokažemo šta možemo i koliko možemo. Izlazak u Evropu je velika svar ne samo u vaterpolu, nego u bilo kom drugom sportu. Svako od nas ima želju da se dokaž. Mislim da imamo kvalitet, idemo da pokažemo da vredimo, kaže Mitrović.

Turnir u Atini na programu je od 28. do 30. septembra. Prvog dana Nais se sastaje sa italijanskom Ortiđom, dan kasnije na programu je meč sa domaćom Idrom i na kraju sa Primorcem.