Istorijska pobeda Naisa

nais-zvezdaIgrači Naisa upisali su prvu istorijsku pobedu savladavši u petom kolu ekipu Dunava sa 13:7(1:2, 3:3, 0:6, 3:2).

Najefikasniji u timu bio je kapiten Nemanja Šilj, sa pet pogodaka, dok je sa druge strane bolji od ostalih bio Ilija Prekogačić, sa četiri golova.

Ono što niškom timu nije pošlo za rukom u mečevima sa ŽAK-om i Banjicom, sada napokon jeste. Nišlije su malo nervoznije ušle u meč i tokom prve dve četvrtine pokušavale da uspostave željenu igru. Ovakvo izdanje gostiju omogućilo je domaćim igračima više prostora, koji oni ,na sreću Naisa, nisu umeli da iskoriste. Kockice su se konačno sklopile nakon drugog dela meča, kada su niški igrači pokazali da nisu slučajno članovi najjače lige na svetu.

Prve dve deonice donele su dosta uzbuđenje na bezenu Slana bara. Na prvi pogodak čekalo se četiri minuta, da bi, konačno mrežu domaćih načeo Rakonjac, dok je Milijanović pogodio za 2:0. Sa druge strane, kapiten Prekogačić, postiže gol i smanjuje vođstvo na 2:1.

Drugi deo igre nije doneo ništa novo. Dok su gosti, i dalje, pokušavali da odigraju ono što žele, domaći su čekali svoje šanse iz kontranapada. Iako je taj deo igre završen nerešenim rezultatom, ne može se reći da su ekipe bile izjednačene. Nais je imao prilke, koje nije iskoristio, i sve vreme bio bolji protivnik, dok igrači Dunava nisu znali da iskoriste greške gostiju. Pokušavali su domaći preko Prekogačića i Bukvića da ugroze gol Lazića, ali bezuspešno. Čuvar mreže Nišlija spustio je zavesu na svoj gol i nije dopustio domaćima da izjednače.

Treći deo igre doneo je ono što su svi unapred očekivali. Izabranici Marka Blagojevića ubedljivo su rešili ovu deonicu u svoju korist. Rešetali su Rakonjac, Šilj i Milijanović mrežu Ristića bez pardona. Poslednji deo pripao je domaćim igračima. Gostujući tim povukao je ručnu, a domaći ubacio u veću brzinu, a rezuzltat toga je 3:2. Zaliha stečena u trećem delu omogućila je Naisu da igra opuštenije i meč konačno privede kraju bez neke šok završnice.

Nakon ove pobede igrači Naisa nalaze se na šestoj poziciji na tabeli. U šetom kolu Nišlije će na Čairu ugoistiti ekipu Partizana.

Dunav – Nais 7:13 (1:2, 3:3, 0:6, 3:2)

Bazen: SC Slana Bara;

Gledalaca: 100;

Sudije: Ćirić (Beograd)/Milović (Kraljevo);

Peterci: Dunav – ; Nais 2/2;

Igrač više: Dunav 14 (3): Nais 10 (5)

Dunav: Dušan Ristić 3 odbrane, Boris Šiman 1, Vladan Mitrović, Luka Ščepanović, Rastko Prolić, Ilija Prekogačić 4, Nemanja Petković 3 odbrane, Marko Bukvić 2, Strahinja Vojčić, Milan Marković, Đorđo Popović, Nikola Jevrić, Milan Šantalab, Marko Turbić.

Nais: Igor Lazić 10 odbrana, Marko Pavičić, Aleksandar Čavić 1, Miljan Milić, Alen Omerović, Nemanja Milijanović 3, Tihomir Živić, Žarko Sadiković, Mladen Stevanović, Nemanja Šilj 5(2), Zlatko Rakonjac 3, Dragan Milošević 1, Nikola Živković 5 odbrana, Matija Đurđević.