Jaka odbrana ključ za pobedu

Gagi Milosevic 5

Utakmicama šestog kola za vikend se nastavlja takmičenje u Prvoj A ligi. Vaterpolisti Naisa gostuju ekipi Valjeva. Taj duel na programu je u subotu od 18h.

Posle tronedeljne pauze, ponovo će se zatalasati voda u bazenima širom Srbije. Nakon pobede nad favorizovanom ekipom Banjice, izabranike trenera Predraga Kikinđanina očekuje duel sa Valjevom.

Ova pauza svakako nije dobrodošla i nama ne odgovara, a verujem ni ostalim ekipama. Bez obzira na sve mislim da smo spremni, odigrali smo dva dobra sparing meča sa ekipom Starog grada u Pirotu. Što se tiče ekipe Valjeva, oni su nas dobili u Kupu na peterce. Ja bih im dao ulogu favorita, jer igraju na domaćem terenu. Imaju par dobrih igrača, a Ivan Rackov i Marko Matović na poziciji beka, su zaista vredni pomena. Međutim kao i do sada, mislim da moramo da se bavimo isključivo nama. Pokazali smo protiv ekipe Banjice da opet sve zavisi od nas. Sigurno ćemo ući jako u meč, ne bi li pružili što bolju partiju. Bitna nam je disciplina u igri, da zaustavimo kontre, odigramo dobro igrača više-manje i odbranu. To je ključ za dobijanje utakmice, ističe trener Kikinđanin.

Utakmicu će zbog bolesti propustiti Marko Pavičić, dok su ostali igrači spremni i u dobrom raspoloženju čekaju nastavak prvenstva.

U Valjevu je zaista specifična atmosfera, igraćemo u balonu što je zaista nezgodno igračima, a pogotovo golmanima, jer spektar svetla nije dobar pa tako teško hvataju neke lopte. Spremamo se jako za utakmicu, treba da popravimo još neke segmente u napadu, nadam se da ćemo to učiniti do subote. Smatram da je ključ uspeha u odbrani, što se i pokazalo u utakmici protiv Banjice. Iz jake i dobre odbrane, proističe dobar napad i na tome treba da baziramo igru. Trenutno je najbitnije da je ekipa spremna i zdrava i da je atmosfera odlična. Nadam se da ćemo pokazati koliko vredimo i znamo. Očekujemo pozitivan rezultat, kaže kapiten Nemanja Šij.

Posle pet odigranih kola Nais su napustili Milan Petrović i Robin Plejer. Sa druge strane u tim se vratio Dragan Milošević, čime će tim sa Čaira dobiti mnogo u odrani.

Narednom protivniku bih dao blagu prednost i ulogu favorita, shodno tome da su dobili prvu utakmicu u Kupu i igraju kući. Imaju par dobrih pojedinaca na koje bi morali da obratimo pažnju. Smatram da moramo da gledamo svoju igru i da te jeftine golove dovedemo na minimum, jer mislim da će to odlučiti utakmicu, kao i igrač više-manje. Ukoliko obratimo pažnju na te segmente mislim da možemo do pobede u Valjevu, ističe Milošević.

U ostalim utakmicama šestog kola sastaće se:

Zemun – Taš (subota 17:45h);

Beograd – Dunav (nedelja 10:30h);

Stari grad – Banjica (nedelja 17:30h).