Jovan Serafimović: Čeka nas naporna nedelja

1 JovanPoslednje pripreme za kvalifikacioni turnir u Atini privode se kraju.

Predstojćeg vikenda pred igračima Naisa je prvi veliki ovosezonski ispit. Uoči istorijskog izlaska u Evropu, u niškom timu ističu da je prvenstveni cilj pružanje što bolje partije.

Meni kao treneru je bitno da momci daju maksimum. Rekao sam to više puta kada tako priđemo utakmici i imamo takav pristup možemo se nadati dobrom rezultatu. Neće biti strašno ako ne prođemo, to su sve jače ekipe od nas, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da pružimo što bolji otpor i ako možemo iznenadimo zašto da ne. Predstoji nam jedna naporna nedelja. Čekaju nas dug put i tri jake utakmice u tri dana. Zahvalio bih se Upravi koja je uz velike napore omogućila da krenemo ranije na put. Bićemo dva dana ranije tamo, iskoritićemo to vreme da odradimo sparing sa Etnikosom. Jednostavno da se pripremimo, da se adaptiramo na vreme. Tamo se igra na otvorenom bazenu, ovde nismo uspeli da to uradimo. Znači će nam to da se što bolje pripremimo za turnir, ističe trener Naisa Jovan Serafimović.

Ulogu favorita Nišlije prepuštaju drugim ekipama, dok će oni svoju šansu vrebati iz senke.

Ortiđa je svakako favorit broj jedan, Vapenski igra za njih – naš bivši reprezentativac, igraju tu još neki igrači iz reperezentacije Italije. Mi možemo da tražimo šansu protiv Primorca i Idre. Da se borimo za to drugo mesto. Raspored je dobar. Sigurno nam znači što prvo igramo sa najjačom ekipom. Idra je izmenila tim u odnosu na prošlu sezonu. Primorac je igrao na turniru u Sarajevu gde su dobili Vojvodinu i POŠK ubedljvio. Sigurno idu na to da ostvare što bolji plasman. Po dve najbolje ekipe idu dalje. Odlično je što imamo tri jake utakmice, to će nam biti priprema za Regionalnu A2 ligu. Ekipa je spremna po mom mišljenju jedno 70%. Početak je sezone tempiramo formu i ne bi valjalo da smo spremni 100%. Ipak ne idemo tamo sa belom zastavom, pokušaćemo da napravimo iznanđenje i plasiramo se u drugi krug, zaključuje on.

Uoči puta za Atinu u niškom timu imaju manjih kadrovskih problema. U sparing meču sa Partizanom Kristofer Vang je zadobio udarac od kojeg mu je pukla bubna opna, ali bi trebao da bude spreman za prvi meč. Povreda ramena muči Lekića koji nije trenirao dve nedelje. Svi ostali igrači konkurišu za tim.