Kasno buđenje koštalo bodova

IMG 20150209 221234

Vaterpolisti Naisa poraženi su od ekipe Solarisa u četvrtom kolu Regionalne A2 lige. Duel na Čairu završen je rezultatom 8:9 (0:2,1:3,2:3,5:1).

Domaći tim je pomalo pospano ušao u meč, što su gosti znali da iskoriste i nakon prve četvrtine imali dva gola prednosti. U drugoj deonici Solaris je nastavio da igra u istom ritmu i serijom tri pogotka, došao do 5:0. Nais je do prvog gola na meču došao minut pre odlaska na odmor, preko Veljka Stanimirovića. Odmor je više prijao domaćima koji su u nastavku zaigrali nešto bolje i preko Vasića i Šilja smanjili zaostatak, ipak gosti su uzvratili istom merom i pred poslednji period igre imali +5. Domaći tim u potpusnosti je eksplodirao i nadigrao goste u četvrtoj četvrtini, koju je rešio u svoju korist sa 5:1. Najraspoloženiji za rešetanje protivničke mreže bio je Matija Milošević sa tri gola, po jedan su dodali Uroš Vasića i Nemanja Budurina.

Najefikasniji kod gostiju bili su Edi Seferović i Edi Brkić sa po tri gola, Mate Zeljak dao je jedan manje. U timu Naisa istakli su se Matija Milošević sa tri pogotka i Uroš Vasić sa dva. Na visini zadatka bio je čuvar mreže domaćih Mirko Kozarski koji je upisao 13 odbrana.

Nais – Solaris 8:9 (0:2,1:3,2:3,5:1)

Bazen Čair;

Gledalaca: 400;

Sudije: Dejan Adžić, Goran Jovančević;

Igrač više: Nais 7(3), Solaris 6 (3);

Peterci: Nais 1 (1), Solaris 2 (1);

NAIS: Kozarski 12 odbrana + peterac, Stanimirović 1,Pavičić, Milić, Budurin 1, M. Milošević 3, Živić, Đurđević, Vojčić, Šilj 1, Vasić 2, D. Milošević, Stamenić, Jovanović;

SOLARIS: I. Jukić, Perić, Vukšić,Knežević 1, Petković, Zeljak 2,Brkić 3, Malenica, E. Seferović 3, Vanberg, Nimac,Štrkalj, M.Jukić 10 odbrana, T. Seferović.