Ko rano rani, dve sreće grabi!

Nemanja Silj 2015

Za vikend počinje nova sezona u Prvoj A ligi. Vaterpolisti Naisa u prvom kolu gostuju ekipi Beograda na Tašmajdanu u nedelju od 10:30h.

Ko rano rani, dve sreće grabi! Da li će ovom starom srpskom izrekom moći da se opiše start niških vaterpolista u prvenstvu znaće se nakon nedeljnog susreta.

Tim sa Čaira sezonu započinje sa novim trenerom Predragom Kikinđaninom i dosta izmenjenim sastavom. Novi trener nije mnogo govorio o prvom protivniku Naisa, već je istakako da je sada najviše fokusiran na svoj tim.

Termin meča je mnogo nezgodan, malo je čudno što igramo tada. Zbog popularizacije vaterpola trebalo bi da se igra u nekim večernjim terminima, da bi dolazila publika, to je zapravo poenta sporta. Što se tiče samog protivnika reč je o mladoj ekipi koja je promenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali ja bih se u celoj ovoj priči koncentrisao na nas. Ja ću gledati da maksimalno spremim ekipu da u ovom trenutku da maksimum. Preuzeo sam tim u nezgodno vreme, nisam imao prilike da sa njima odradim taj bazični deo priprema, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje i borimo se. Trenutno mogu da pripremam ekipu na tehničko-taktičkom planu. Radićemo korak po korak, obećavam veliki rad i nadam se da će igrači to ispratiti i da ćemo tokom sezone biti sve bolji i bolji. Imamo dosta utakmica do kraja decembra – sedam, dve u Kupu i pet u prvenstvu i to je prilika za uigravanje, ističe Kikinđanin.

Nais će takmičenje kao i ranijih godina započeti u potpuno novom sastavu. U odnosu na prošlu sezonu, čak desetorica igrača, otišla su sa Čaira, dok su ekipu u međuvremenu pojačali Igor Lazić, Alen Omerović, Đorđe Lekić, Mladen Stevanović, Milan Petrović i Robin Plejer (poslednja dvojica braniće će boje niškog kluba do 1. januara). I pored velikih promena atmosfera u ekipi je, kako svedoči kapiten Nemanja Šilj, odlična.

Desile su se određene promene. Mesec dana smo trenirali sa Goranom Krivokapićem, sa njim smo radili sasvim nešto drugačije nego što sada radimo sa Predragom. Probaćamo da poboljšamo neke stvari koje nismo radili u skorije vreme, pošto novi trener ima skroz drugačiji pristup teničkom delu treninga. Nešto smo naučili, sad učimo nesto drugo, videćemo, bitno da je ekipa spremna. Atmosfera u ekipi je odlična, samo da se to prenese i u bazen i nadamo se uspehu. Očekujem da iz nedelje u nedelju budemo bolji i idemo u nove pobede, zaključuje Šilj.