Kozarski: Osvajanje boda dalo vetar u leđa

Mirko KOzarski 1

Vaterpolisti Naisa sastaće se u petak sa ekipom Katara u 13. kolu Triglav regionalne A2 lige. 

Za samo sedam dana niški vaterpolisti odmeriće snage sa dve ekipe iz Kotora. Nakon što su u subotu odigrali nerešeno sa Primorcem igrače Naisa sada očekuje susret sa ekipom Katara. Stratega Nišlija posle osvajanja prvog boda raduje činjenica da su momci konačno počeli da pokazaju šta znaju.

Primorac je dobra i ozbiljna ekipa i to pokazuje pozicija na tabeli. Mi smo u trećoj i četvrtoj deonici pružili dobru igru koju treba da ponovimo i na narednom meču. Momci su posle dugo vremena pokazali da imaju smelosti i volje da odigraju do kraja i da prelome, bukvalno u svojim glavam, i da dođu do nekog povoljnog rezultata. Nerešen rezultat protiv Primorca je po meni apsolutna realnost, ja bih voleo da smo mi dobili, ali shodno okolnostima koje su bile i činjenici da nismo nastupili u najjačem sastavu mislim da taj jedan bod maksimu, osvrnuo se trener Marko Blagojević na subotnji meč, a zatim izneo svoja očekivanja od predstojećeg duela.

Kataro je dosta iskusna ekipa u odnosu na Primorac. Imaju celu postavu iskusnih i dobrih igrača. Mi smo na Čairu prvenstveno imali veliki problem u fazi napada, gde se nismo snalazili u nekim njihovim zonama koje su menjali, nismo imali dosta ritma u napadu. Što se tiče odbrane, mi znamo da smo primili veliki broj golova sa pet metara, da li kroz blok, da li kroz dupli blok… i to su neki segmenti na koje moramo da obratimo pažnju. Da bi dobili tu utakmicu, odnosno da bi bili ravnopravni moramo mnogo da plivamo i nametnemo jak ritam, nešto što smo radili u dve četvrtine na prethodnom meču. To je jedini model za pozitivan rezultat, zaključio je Blagojević.

Čuvar mreže Naisa Mirko Kozarski istako je pred susret sa Katarom, da je prvi bod u Triglav A2 ligi pozitivno uticao na atmosferu u timu

Složio bih se sa trenerom da se radi o veoma iskusnoj ekipi. Mi smo u subotu osvojili smo taj jedan bod protiv Primorca. Po meni bi i sva tri bila sasvim korektna, pošto smo se trudili i igrali dobro. Atmosfera u ekipi je odlična, što bi se u sportkom žargonu reklo dobili smo vetar u leđa. Ako narednom meču budemo pristupili kao i prethodnom svakako da se možemo nadati pozitivnom rezultatu, istakao je on.

Prvi susret dva tima na Čairu završen je rezultatom 7 : 11 (1:4, 2:2, 3:2, 1:3). 

Duel u Kotoru zakazan je za 19h.