Lazić: Možemo po pozitivnog rezultata

1 Lazic - SiljPoslednji prvenstveni meč u 2017. godini vaterpolisti Naisa odigraće u gostima. U subotu od 20h, Nišlije će u šestom kolu Regionalne A2 lige odmeriti snage sa ekipom Šapca.

Ulogu favorita uoči subotnjeg duela niški igrači prepuštaju domaćinu, ali veruju da mogu da iznenade.

Šabac je u ovom trenutku blagi favorit. Što zbog činjenice da igramo na njihovom bazenu, što zbog pozicije na tabeli. Tako stvari stoje na papiru, a mi ćemo to pokušati da demanujemo makismalnim zalaganjem, skontentrisanošu i motivisanošću. Sve ovo može nas dovesti do najbolje partije u sezoni, a onda je sve moguće. Agresivna igra u odbrani, jaki kontranapadi i strpljivost u napadu mogu biti recept za pobedu. Ovo je poslednja utakmica pre odlaska na pauzu, valjalo bi da sa dobrim rezultatom završimo 2017 godinu, kaže kapiten Naisa Igor Lazić.

U Naisu znaju šta mogu da očekuju od ekipe koja je do sada pretrpela samo jedan poraz u prvenstvu i to od Vojvodine.

Oni su u odnosu na prošlu godinu, kada su bili drugi u Regionalnoj ligi, malo promenili sastav. Napustila su ih trojica igrača, došlo je pet novih momaka. Najznačajnija pojačanja su im na poziciji centra i beka, gde su doveli mlade reprezentativce naše zemje iz redova Partizana. Ti igrači za sada predstavljaju motor ekipe. Doveli su i dva reprezentativca Gruzije, koji su isto tako značajni za njihovu igru, jer iskustvom prednjače u ekipi. Glavni šraf u njihovoj igri, kao i prošle godine, je bek-šuter Marković, koji je i najbolji strelac ekipe. Što se nas tiče, zdravstveni bilten u ekipi ponovo je loš. Zbog povrede će izostati Mladen Stevanović i Marko Bolović, dok je Miljan Milić bolestan i ne znamo da li će se oporaviti do subote. Tako da nas očekuje izuzetno težak posao i utakmica prava prvenstvena, zaključuje čuvar mreže Nišlija.

Posle utakmice u Šapcu, niški tim okreće se takmičenju u Kupu. U 1/8 finala Nais u sredu gostuje Dunavu.