Lekić potopio Dunav

Lekic

Vatrepolisti Naisa upisali su ubedljivu pobedu u Novom Sadu. Oni su u okviru 9. kola Prve A lige savladali Dunav sa 16:9 (3:1, 4:4, 6:0,3:4).

U ne tako uzbudljivom meču u Novom Sadu niški tim je “probio” led i upisao prvu pobedu u gostima. Nais je do pobede predvodio šestostruki strelac Đorđe Lekić, dok je kod domaćih najefikasniji bio Gale sa tri pogotka.

Iako su domaći poveli preko Galea, gosti su brzo uzvratili preko Pavičića, da bi do kraja prve deonice mrežu Ristića zatresli još Đurđević i Lekić. Sa dva pogotka početkom druge četvrtine, Stanimirović donosi Naisu +4 (5:1). Vođstvo Naisa nije demoralisalo Dunav koji je furioznom serijom od 4:0, došao do izjednačanje. Iako se mislilo da domaći mogu do preokreta to se nije desilo. Do odlaska na odmor u strelce su se upisali i Šilj i Lekić, te su Nišlije mogle da rasterećenije odu na odmor.

Treći kvartal protekao je u znaku tima sa Čair. Preciznije levorukog Đorđa Lekića koji je četiri puta zaredom pogodio mrežu Ristića, doneo Nais šest golova prednosti (11:5) i samim tim srušio svaku nadu Dunavu da može ponovo do izjedačenja. Kapiten Šilj i Pavičić su se potrudili da niški tim već na kraju treće deonice stavi tačku na duel sa fenjerašem (5:13). Poslednji period igre pripao je domaćima, ali to nije uticalo na rezultat. Trener Kikinađanin je priliku dao mlađim igračim te su se u bazenu naši Milošević, Đorđević, Nikolić, dok je iskusnog Lazića zamenio mladi Đorđe Stoiljković.

U narednom kolu Nais će ugostiti TAŠ.

DUNAV – NAIS 9:16 (1:3, 4:4, 0:6,4:3)

Sudije: Ivanka Raković Krstonošić, Vojin Putniković;

Igrač više: Dunav 12 (3); Nais7 (3);

Peterci: Dunav 2 (1), Nais -;

Dunav: Ristić, Ćosin, Knežević 1, Kujundžić, Pljevančić , Plumbton, Rončević 1, Marić 2,M. Marinković 1, Galea 3, Vulić 1, Marković 1, Popović, N.Marinković.

Nais: Lazić 8 odbrana, Stanimirović 2, Pavičić 2, Milić, Omerović, Milošević, Živić 1, Đurđević 1, Stevanović 1, Šilj 4, Lekić 6, Nikolić, Stoiljković 3 odbrane +peterac, Đorđević.