Krstić: Neko se ogrešio o klub, pomoć stiže od gradonačelnika Niša

Milan Krstic

Za samo tri godine postojanja Vaterpolo klub Nais uspeo je da postane šampion Prve B lige, obezbedi superligaški status i izbori se za svoje mesto pod zvezdama.

Nije tajna da naš tim krpi kraj s krajem ne bi li opstao u ovim teškim vremenima. I pored skromnih sredstava Nais je u proteklom periodu uspevao da osvetla obraz Niša u vaterpolo svetu Srbije. Svi su prepoznali pozitivnu priču koja dolazi sa Čaira. Svi sem grada. Te je tako naš klub od grada za šest meseci dobio samo 1 700 000 dinara. Malo je reći da su svi u klubu ostali neprijatno iznenađeni nakon raspodele novčanih sredstava. Predsednik kluba Milan Krstić ističe da ne zna na osnovu čega su sredstva raspodeljena, ali zna da Nais nije sagledan na pravi način.

Mi smo imali sastanak Upravnog odbora i tada smo izašli sa saopštenjem, ali to je bilo saopštenje samo za gradonačelnika. U njemu smo ukazali na to da vaterpolo klub nije sagledan na pravi način što se tiče finansija. Naravno da tu nismo prozivali nijedan klub, niti sportski kolektiv iz ovog grada povodom toga koliko su oni dobili, jer znamo da svim klubovima potrebno puno novca da bi ostvarivali vrhunske rezultate u sportu. Eto mi smo i za prvih šest meseci dobili skromnih 2 000 000 ako to uporedimo sa bilo kojim drugim klubom. . .. Ponovo kažem ne želim da umanjim ni na jedan način značaj svih klubova i sportova koji potiču iz ovog grada I koji nas predstavljaju u prvoj drugoj ili bilo kojoj drugoj ligi u Srbiji. Ovde akcenat treba staviti na činjenici da vaterpolo klub Nais nije sagledan na pravi način što se tiče dodale tih stimulantivnih sredstava i da se tu neko ogrešio o nas, ističe Krstić i dodaje.

Žalosno je da se zaboravi vaterpolo, koji je za dve godine uspeo da uđe u Prvu ligu i ostane tamo. Nais je na zadovljstvo i čast svih Nišlija najposećeniji i najgledaniji klub u Srbiji po zvaničnim rezultatima saveza. Naši igrači se nalaze na raznim spiskovima mlađih selekcija, naš trener Marko Blagojević priključen je juniorskoj reprezentaciji, bio je na pripreme sa ekipom radio sa njima. Cela ta pozitivna niška priča je prepoznata. Meni je ukazana čast da budem predsednik Vaterpolo saveza centralne istočne i zapadne Srbije, a član sam i upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije. I pored svega pozitivnog što se dešava na bazenu neko iz grada se drzne da zaboravi vaterpolo klub i odredi tih skromnih 1 700 000 dinara za funkcionisanje, ogorčeno nastavlja Krstić.

Vapaj sa Čaira došao je i do gradonačelnika Niša Zorana Perišića koji je razumeo u kakvoj se situaciji nalazi Nais i obećao pomoć.

Ko je tu odlučivao ne znamo, ali smo dobili čvrsta uverenja od gradonačelnika, koji je opet izašao u susret da nam se pomogne, jer je tu evidentno učinjena greška. Zašto i kako ne bi ulazili u sve to bitno nam je da postoji razumevanje od prvog čoveka ovog grada za vaterpolo. Gradonačelnik Niša lično je obećao da će vaterpolo klub Nais dobiti novih 2 000 000 dinara, preko onih 1 700 000. On je istakao da će sredstva doći ili rebalansom budžeta, ili će se on potruditi da nađe ssponzora koji bi pomogao Naisu u prvom delu sezone. Jer bez tih sredstava nećemo moći da učestvojemo u sezoni znajući koliki su naši troškovi. Dobili smo čvrsta obećanja videćemo šta će biti, od obećanja se ne živi, zaključio je Krstić.