Milan Krstić novi predsednik VSCJZS

Na sednici Vaterpolo saveza centralne, južne i zapadne Srbije, predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić izabran je jednoglasno za novog predsednika Upravnog odbora Vaterpolo saveza centralne, južne i zapadne Srbije.

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca predložio je predsednika niškog kluba za tu funciju. Novi predsednik Saveza centralne, južne i zapadne Srbije, Milan Krstić, istakao je čast i zadovoljsto, što je upravo on imanovan na tu funkciju.

Izuzetna mi je čast što sam za predsednika Vaterpolo saveza centralne, južne i zapadne Srbije predložen od strane Radničkog iz Kragujevca, osvajača Kupa Evrope za 2013.godinu, i sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio kandidaturu. To je pokazatelj da se u Nišu tj. u Vaterpolo klubu Nais u prethodnih godinu dana, od kada sam na čelu ovog kluba, dobro i kvalitetno radilo. Kako sa prvim timom tako i sa mlađim kategorijama, i da je takva situacija prepoznata od strane članova Vaterpolo saveza CJZ Srbije koji su mi ukazali poverenje da u narednom periodu rukovodim radom saveza. Naravno da sam samim izborom za predsednika preuzeo veliku obavezu i odgovornost da ovaj savez koji je teritorijalno najveći u Srbiji (postoje još beogradski i vojvodjanski savez) funkcioniše na principima predviđenim novim statutom saveza koji je takođe usvojen na Skupštini održanoj u nedelju.

Krstić je još dodao da je cilj Saveza u narednom periodu razvoj vaterpola i stvaranje novih uspešnih generacij.

Program rada koji sam izneo na Skupštini podrazumeva povećanje aktivnosti na razvoju vaterpola u ovom delu Srbije iz koga bi pristeklo i postizanje vrhunskih rezultata koji bi bili prepoznati od strane Vaterpolo saveza Srbije i Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije. Od njih se očekuje velika pomoć i podrška kada su u pitanju, kako organizovanja prvenstva za takmičare mlađih kategorija, tako i odredjena finansijska i druga podrška kojom bi se u mnogim gradovima u delu Srbije koji teritorijalno pripadaju savezu otpočelo sa izgradnjom novih bazena i popularizacijom vaterpola kao jednog od nacionalnih sportova koji našoj zemlji donosi najsjajnija odličija sa mnogih planetarnih prvenstava. Savez će takodje staviti akcenat na formiranje klubova i otpočinjanje trenažnih procesa u gradovima koji poseduju bazene i koji ispunjavaju uslove za bavljenja vaterpolom, a to do sada nisu uradili, kao sto su u Užice i Pirot. Sve to uz stručnu pomoc vaterpolo ternera koji će biti odredjeni od strane saveza,zaključio je on.