Mirnom i skoncentrisanom igrom do pobede

tim nais - banjica 2016

Vaterpolisti Naisa dočekaće TAŠ u desetom kolu Prve A lige. Meč na Čairu zakazan je za subotu u 20h.

Dve vezane pobede protiv Beograda na Čairu i Dunava u Novom Sadu dale su krila i dodatnu dozu samopuzdanja igračima Naisa.

Mislim da dosta psihički spremno dočekujemo ekipu TAŠ-a. Što se tiče fizičke spreme, ekipa TAŠ-a je sastavljena od dosta iskusnih igrača, ali misli da je tu naša šansa. Oni su dosta stariji i slabo treniraju, fizička sprema može biti prilika i šansa za nas, kaže Marko Pavičić.

U dosadašnjem delu prvenstva samo je Zemun odneo bodove iz Niša, dok su ostali pognute glave napuštali bazen. Iz tabora Naisa poručuju da je atmosfera u timu pred duel sa Beograđanima dobra i dodaju da se nadaju da će i TAŠ kapitulirati na Čairu.

Osećamo se dosta rasterećenije i imamo manji pritisak. U ovu utakmicu ulazimo potpuno spremni, psihički na prvom mestu. Nedostatak igrač može stvoriti probleme u rotaciji, ali bezobzira na sve poteškoće svakako idemo na pobedu i tri boda, ističe Tihomir Živić.

Nais ponovo neće biti kompletan. Pored Dragana Miloševića, koji je već van stroja, zbog crvenih kartona na prinudni odmor će i Alen Omerović. Tako će Nais biti dosta oslabljen na bekovskim pozicijama. Ipak trener Predrag Kiknđanin smatra da to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Očekivanja su nam velika, pobeda je prioritet. Kao što sam ranije rekao uvek moramo da idemo na pobedu. Ponovo imamo kadrovskih problema. Nadam se da ćemo to da nadoknadimo svojom borbenošću. Recept za TAŠ, je sigurno neka mirna, skoncentrisana igra i kontra, kao i držanje dogovora. Mogu da nas iznenade samo ako ne uspemo da se držimo dogovora, zaključuje Kiknđanin.

Beograđani su u prvom meču slavili na Tašmajdanu, pogotkom uz zvuk sirene rezultatom 10:9.