„mts Turneja šampiona“ na Čairu

Srbija - Spanija vest

Najbolji svetski vaterpolisti posetiće Niš u okviru akcije “mts Turneja šampiona”. Oni će u četvrtak 24. marta od 18h na Čairu imati javni trening i utakmicu.

Vaterpolisti turneju započinju u Novom Sadu predstojećeg ponedeljka, dan kasnije su u Beogradu, a 23. marta idu u posetu Kosovu i Metohiji, tada će posetiti Leposavić, Gračanicu i Kosovsku Mitrovicu. Nakon toga dolaze u Niš, a u petak turneju završavaju u Kragujevcu.

Reč je o staroj ideji koji nikako nismo uspevali organizujemo jer bise po završetku takmičenja leti svi vrlo brzo razišli da uhvatimo nekoliko dana odmora. Imali smo uvek želju da obiđemo Srbiju, pozdravimo navijače i drago nam je da će se to dogoditi naredne nedelje. Imaćemo na okupu 26 igrača koji će biti podeljeni u dve reprezentacije podjednakog kvaliteta i to će biti prave utakmice u Novom Sadu, Beogradu i Nišu. Radujemo se i poseti Kosovu i Metohiji. Drugu ekipu će da vodi Vujasinović. U Kragujevcu će sve biti revijalnog karaktera u kojem će učestvovati i mladji pogoni Radničkog. Zahvalan sam Telekomu na podršci, ne samo u ovoj akciji, rekao je selektor Dejan Savić na konferenciji za medije održanoj u Kući vatrepola.

Po završetku „mts Turneje šampiona” nacionalni tim će od 28. marta do 1. aprila trenirati sa selekcijom Australije.

Na spisku trenera Dejana Savića za predstojeće pripreme nalaze se: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Duško Pijetlović, Marko Manojlović, Nebojša Toholj, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Randjelović, Radomir Drašović, Djordje Vučinić, Vladan Mitrović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanovićm, Gavril Subotić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Živko Gocić, Dragoljub Rogač, Filip Radojević, Nikola Lukić, Dušan Mandić, Draško Gogov.

Za drugi deo priprema ekipi će se pridružiti Slobodan Nikić.