Na pobedu protiv Zemuna

Vaterpolisti Naisa u subotu dočekuju ekipu Zemuna u sklopu osmog kola Regionalne A2 lige.

Oba tima su u dosadašnjem delu prvenstva upisala po četiri trijumfa i tri poraza i sa po 12 bodova nalaze se na deobi šeste pozicije na tabeli. Osim borbe za mesto u „gornjem domu“ Ragionalne lige, ovaj meč je bitan i zbog toga što će se bodovi preneti u domaću superligu Srbije  koja startuje na proleće. Nais je prošle sedmice već izgubio jednu takvu utakmicu od Vojvodine, tako da sada nema pravo na grešku.

Ovo će biti izuzetno značajna utakmica za obe ekipe, pogotovo za nas. Ako pogledamo tabelu, imamo isti učinak kao i oni, pa bi se sa eventualnom pobedom sutra odvojili od njih i kada pogledamo raspored do kraja prvog dela sezone, gde imamo dosta lakših rivala nego oni, mislim da bi sa tri boda protiv Zemuna došli u situaciju da realno nakon 11 odigranih kola budemo treći ili četvrti na tabeli, što bi za nas bio značajan rezultat– izjavio je trener Naisa Jovan Serafimović, koji je potom detaljnije analizirao sledećeg protivnika.

Ekipa Zemuna ima jednu vrlinu da igra zajedno dugo godina. To su sve momci koji su mahom ponikli u Crvenoj zvezdi i Partizanu . I Zemun ima svoju školu vaterpola i većina njihovih igrača već deset godina igra zajedno, računajući tu i mlađe selekcije. I upravo to im je ta uigranost najjači adut. Iskusni su, znaju da igraju na rezultat i biće nas zaista teško da osvojimo tri boda pred našom publikom. Mi smo sa druge strane veoma motivisani. Mi želimo pobedu i uložićemo naš maksimum da do nje i dođemo. Bez obzira na nedavni poraz od Vojvodine, moj utisak je da smo mi iz meča u meč sve bolji i ja očekujem da će uskoro sve doći na svoje. Očekujem da protiv Zemuna, uz sav respekt prema tom klubu, uzmemo bodove na našem bazenu i kao što sam već rekao napravimo možda i odlučujući korak ka našem prvom cilju u ovoj sezoni, a to je da posle 11 kola budemo među prvoh šest ekipa na tabeli– jasan je Serafimović.

Vaterpolisti niškog tima Uroš Vasić i Radovan Latinović složili su se sa svojim trenerom, pohvalili ekipu Zemuna, ali su i naglasili da se na bazenu Čair oni pitaju i da samo od njihovog pristupa  zavisi krajnji ishod ovog susreta.

Duel na bazenu Čair zakazan je za 20 časova, a ulaz će biti slobodan.