Nais dočekuje Jadran

NAIS - KATARO VEST

Posle skoro dvomesečne pauze vaterpolisti Naisa vraćaju se svojim obavezama u Regionalnoj A2 ligi.

Na programu su mečevi 10. kola, a Nišlije će u subotu od 20h, na Čairu, dočekati ekipu Jadrana. Ulaz će biti slobodan.

Već sam ranije rekao da Jadranu nije mesto u A2 ligi, sa punim pravom bi mogao da igra A1 ligu i da bude u vrhu. Razlika u kvalitetu Splićana u odnosu na druge ekipe je evidentna, što pokazuju pređašnji rezultati. Oni su favoriti, ali mi ćemo se potruditi da im pariramo koliko je to moguće. U prethodnom periodu smo radili dobro i jako i upravo zbog toga kod mene postoji neka žal što u subotu nećemo igrati u najjačem sastavu. Imamo dosta igrač čiji je nastup pod znakom pitanja, za sada je sigurno da u sastavu neće biti Uroša Vasića koji ima problem sa tricepsom. Ja ću od momaka tražiti da daju maksimum pa ćemo videti u odnosu tu ekipu, koja je stvarno vrhunska, gde se nalazimo u ovom momentu. Takođe ćemo saznati da li smo napredovali u odnosu na prethodnu utakmicu u Splitu, ističe trener Naisa Marko Blagojević.

Nais je u prethodnom periodu napustio Dragan Milošević, dok su tim pojačali Nikola Stevanović i Murat Šakenov, koji će po rečima stratega niškog tima itekako značiti ekipi.

Stevanović je momak koji sigurno ima kvalitet za ovu ekipu. Jedini njegov problem je to što je nakon sezone u Nemačkoj pauzirao 7-8 meseci i totalno je bio van treninga. On je u trenažnom procesu mesec dana, a to je daleko od neke optimalne forme koju on treba da dosegne. Njegov dolazak će značiti, jer se radi o dosta iskusnom igraču. On je kalibar igrača koji nam je trebao u prethodnom periodu za neku sigurnost, kako u odbrani, tako i u napadu. Što se tiče Mure, on je profil igrača koji me je prijatno iznenadio. Dečko je kod nas od prošlog vikenda, odradio je nekih pet treninga i sigurno da nije u sistemu, ali je po do sada prikazanim kvalitetima pokazao da je apsolutno konkurent za sastav. Smatram da će kada uđe u naš sistem igre biti na zavidnom nivou, zaključio je on.

Prvi duel na Poljudu završen je rezultatom 14:7, a igrač Naisa Nemanja Budurin smatra da njegovi saigrači i on mogu da zabeleže bolji rezultat pred svojim navijačima.

Kao i ranije povrede nas nisu zaobišle, imali smo mnogo problema i još uvek ne znamo sastav u kojem ćemo izaći. Za protivnika ćemo imati jednu veoma jaku i iskusnu ekipu. Dosta smo radili u prethodnom periodu i fizički smo spremniji u odnosu na proteklu polusezonu. Mislim da možemo da odigramo bolje nego što je to bilo u Splitu. Sada znamo kako igraju i šta možemo da očekujemo od njih, rekao je Budurin.