Nais gostuje Radničkom

nais singidunumIgrači Naisa odmeriće snage sa ekipom Kragujevca u okviru trećeg kola Prve A lige. Meč u Kragujevcu zakazan je za ponedeljak, 4. novembar, u 18:30h.

Niški tim upisao je u subotu prvi istorijski bod u Superligi. Tri pogotka za Nais postigao je Zlatko Rakonjac, koji pred duel sa Radničkim ističe da njegov tim ide u Kragujevac sa željom da da maksimum.

Idemo na megdan ekipi koja je sastavljena od vrhunskih asova, reprezentativaca svojih zemalja, poput Filipovića, Zlokovića, Burića, Radića. Naravno, protiv takvih ekipa mi nemamo rezultatski imperativ, ulazimo opušteno i za našu mladu ekipu samo igranje protiv takvih asova može biti samo motiv više. Daćemo sve od sebe da pokažemo da se u VK Nais kvalitetno radi.

Iako je, pomalo očekivana, pobeda u subotu izostala, u niškom timu ističu da ne mogu biti ni previše nezadovoljni, a ni previše zadovoljni rezultatom.

Ostvaren je rezultat kojim u neku ruku i možemo biti zadovoljni jer je ostvaren prvi bod u Superligi u istoriji Naisa. Sa druge strane, smatram da smo imali utakmicu u našim rukama, da smo cele utakmice bili konkretniji, na segmetne smo igrali vrlo dobro, kao po dogovoru iz svlačionice, ali isto tako bilo je povremeno padova u igri, što je i normalno za ovako mladu ekipu. Ekipa ima potencijal, pokazali smo neke dobre strane u utakmici sa Žakom, ali i dosta stvari na kojima moramo da radimo još. Mislim da na kraju ostaje mali žal za ispuštenom pobedom, zaključio je Rakonjac.

Osoba koja sigurno od svih najbolje poznaje Kragujevčane jeste golman Igor Lazić, koji svom bivšem klubu pred meč prepušta ulogu favorita.

Gostujemo vicešampionu Srbije i pobedniku Evrokupa − Kragujevcu. To je utakmica u kojoj je domaći tim apsolutni favorit. Iskoristićemo to da probamo još neke taktičke stvari i da pokušamo da se što bolje suprotstavimo Radničkom. Ja imam izuzetnu motivaciju da igram protiv mog prošlogodišnjeg tima i igrača sa kojima sam proveo sezonu, rekao je Lazić.

Prvobitno je trebalo da se Nais i Radnički sastanu u sredu, 6. novembra, ali je meč zbog obaveza Kragujevčana u kvalifikacijama za Ligu šampiona pomeren za dva dana ranije.