Nais novi član Superlige

novi clan superligePred prepunim tribinama niškog „Čaira“ Nais je savladao ekipu Singidunuma u drugom baražnom meču rezultatom 5:4 (2:2, 2:0; 0:1; 0:1, produžeci 0:0; 1:0) i tako se plasirao u Prvu A ligu.

Nošeni na krilima fantastične publike niški vaterpolisti počeli su da pišu nove stranice istorije kluba. Sav trud, mukotrpan rad i odlične partije rezultirale su plasmanom u najelitnije takmičenje.

Nišlije su dobro otvorile meč, Čavić je načeo mrežu gostiju, koji su odmah uzvratili preko Bjelića. Na golu gostiju odličan je bio Arizanović koji je nekoliko puta u prvom delu osujetio napade Naisa. Ekipa Singiduma dolazi u vođstvo preko Simića, a za izjednačenje pogađa Dragan Milošević. Drugi deo igre u potpunosti je pripao izabranicima Marka Blagojevića, koji su ovaj period rešili u svoju korist sa 2:0. Na odmor se otišlo sa velikih plus dva za Nišlije.

Treći i četrvri deo igre pripali su gostima, koji su ove dve četvrtine dobijali rezultatom 1:0. Pokušavali su igrači Naisa da postignu pogodak, ali je na golu gostiju blistao Arizanović, koji je spustio zavesu na svoj gol i tako sprečio domaće igrače da se vrate u igru. Imao je i Singidunum šanse da dođe u vođstvo, međutim, kada je bilo najpotrebnije, na golu domaćih odličan je bio Manić, koji je svojim odbranama ubio nadu Beograđanima da mogu do pobede i majstorice.

Nakon četiri četvrtine na semoforu je stajlo 4:4. Drama je mogla da počne. Prvi produžetak nije doneo ništa novo, oba golmana su blistala, a gol nije hteo ni jedne ni druge, te je ovaj deo igre završen bez golova. Pobedonosni gol za plasman u Superligu postigao je Miljan Milić u prvom minutu drugog produžetka. Preostala dva minuta nisu bila dovoljna gostima da se vrate i odgovore na igru Nišlija.

NAIS − SINGUDUNUM 5:4 (2:2, 2:0, 0:1, 0:1, produžeci 0:0, 1:0)
Bazen: „Čair“.
Gledalaca: 700.
NAIS: Kostić, Čavić 1, Milić 1, Sadiković, Bodrožić, Živić, Stevanović 1, Omerović, Šilj 1, Batić, Milošević 1, Manić 8 odbrana, Vasić.
SINGIDUNUM: Arizanović 11 odbrana, Petrović, Stjepanović 1, Čabrilo, Gigović, Katić, Bjelić 1, Avramović, Đorđević, Drašović, Alijagić, Simić 1, Kaličanin.