Nais poražen na Čairu

Nais - Banjica

Ekipa Naisa poražena je u četvrtom kolu Prve A lige Srbije od Banjice. Meč na Čairu završen je rezultatom 8:11 (4:2, 1:4, 1:2, 2:3).

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Aleksandar Čavić sa 4 golova, dok je kod gostiju sa pet pogodaka istakao Draško Gogov.

U veoma neizvesnom, uzbudljivom i teškom meču niški vaterpolisti nisu uspeli da savladaju Beograđane. Banjica je pogotkom Repanovića otvorila meč. Usledila su dva pogotka Čavića koji je doveo domaće u vođstvo, za + 2 pogodio je Milijanović. Pri rezultatu 3:1 gostujući trener je zatražio tajm aut što je urodilo plodom, jer njegov tim odmah nakon toga smanjuje prednost na gol zaostatka. Neumorni Čavić svojim trećim golom vraća Nais na sigurna dva gola prednosti.

Drugi deo igre u potunosti je pripao gostujućem timu koji su serijom od 4:1 u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke. Ne tako dobro igra domaćih omogućila je izabranicima Zorana Milenkovića da nametnu svoj ritam i od -3 dođu na +2. Seriju Banjice, tek u trećoj deonici pogotkom prekida Zlatko Rakonjac. Imali su momci u belim kapicama šanse da dođu do izjendanje međutim bezidejnost u realizaciji napada i organizaciji odbrane, u pojedinim momentima, učinili su da se to ne desi. Pri rezultatu 8:6 odličan Aleksandar Čavić pogađa sa nekih osam metara gol Osmanovića i smanjuje zaostatak. Ipak do izjednačenja se ponovo nije moglo. Tokom celog meča odličan na golu Naisa bio je Igor Lazić koji je osujetio većinu šuteva gostiju. Četvrti deo igre takođe je pripao gostima koji su iskoristili greške Naisa i poveli sa dva gola, u poslednjim trenutcima meča gosti dolaze na +3. Niška publika je tokom citavog meča pružala dobru podršku niškim momcima, koji nažalost nisu uspeli da upišu prvu pobedu.

U narednom kolu ekipa Naisa gostuje Dunavu u Novom Sadu.

Nais – Banjica 8:11 (4:2, 1:4, 1:2, 2:3)

Sudije: GoranJovančević (Vrnjačka Banja), Dario Balažević (Beograd)

NAIS: Igor Lazić 12 odbrana, Bogdan Kostić, Aleksandar Čavić 4, Miljan Milić, Alen Omerović, Nemanja Milijanović 1, Tihomir Živić, Uroš Vasić, Mladen Stevanović, Nemanja Šilj 1, Zlatko Rakonjac 1, Dragan Milošević 1, Nikola Živković, Matija Milošević.

BANJICA: Alen Osmanović 9 odbrana, Mateja Asanović, Filip Janković, Mihajlo Repanović 2, Nikola Radulović, Stefan Ilić, Nemanja Bakić , Aleksandar Andrejević 1, Marko Manojlović 1, Draško Gogov 5, Nikola Radnonjić 2, Srđan Čičković, Stefan Durlević, Petar Jović