Nais poražen od Partizana na Čairu

U šestom kolu Prve A lige ekipa Nais je poražen od Partizana rezultatom 3:12 (0:3; 0:3; 2:3; 1:3).

Igrači Partizana su od početka meča nametnuli svoj sistem igre i nisu dopustili domaćima da u prve dve deonice postignu pogodak. Post Nišlija u trećoj četvrtini, pogotkom prekida Nemanja Milijanović, da bi par minuta kasnije mrežu Rističevića zatresao i kapiten Nemanja Šilj. Četvrti deo igre, takođe je pripao crno – belima, koji su postigli još tri gola i meč rutinski priveli kraju.

Odlično veče imali su čuvari mreža. Golman Nais, Igor Lazić, imao je nekoliko fantastičnih intervencija, dok je njegovom kolegi iz suprotnog tabora Dimitriju Rističeviću pošlo za rukom da osujeti većinu šuteva domaćih igrača.

Trener Naisa Marko Blagojvić istakao je nakon meča da ne može biti ne zadovoljan, a ni nezadovoljan igrom svog tima.

U nekim segmentima mogu da budem zadovoljan igrom svog tima u nekim nezadovoljan. Dosta se osetio, prvo izostanak Dragana Miloševića, a zatim i Bogdana Kostića. U nekim segmentima sam se prijatno iznenadio, pošto znam da Partizan forsira taj plivački vaterpolo, a mi smo u velikoj meri uspeli da pariramo njihovoj igri. Sa druge strane iz nekih grešaka ovih klinaca ’97 godište i mlađih smo primili par golova u situacijama kada smo imali igrača više, ali šta je tu je, sve je ovo neko sazrevanje i ovakve utakmice služe za to. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, momci su pokazali karakter i želju da se dokazuju protiv zaista mnogo jake ekipe Partizana, zaključio je on.

Vladimir Vujasinovć, trener Partizana, izjavio je nakon meča da mu je drago što Niš ponovo ima prvoligaša.

Mislim da je našem sportu potreban jedan prvoligaš iz Niša, jako mi je drago što Nais igra ove godine prvu ligu i nadam se da će tu biti i naredne godine. Drago mi je što je bilo ovoliko navijača koji su došli da bodre klub, koji pokušava da preživi u ovako teškim vremenima. Došli smo ovde sa četiri momka ’98 godište i podmlađenim sastavom. Želeli smo da damo šansu mlađim igračima i mislim da je provera uspela, Videli smo da imamo mlade igrače – talente, koje treba da izguramo, pokušamo da ih zadržimo u klubu i napravimo jednu dobru priču. Uslov je naravno da zadržimo sve igrače, rekao je Vujasinović.

U narednom kolu ekipa Naisa gostuje Vojvodini.

NAIS –PARTIZAN 3:12 (0:3; 0:3; 2:3; 1:3)

Bazen: Čair

Gledalaca: 700

Sudije: Mihajlo Ćirić/Dušan Vukašinović

Peterci: Nais -; Partizan 2/2

Igrač vi­še: Na­is 5 (1), Par­ti­zan 5 (3).

NAIS: Igor Lazić 9 odbrana, Marko Pavičić, Aleksandar Čavić, Miljan Milić, Alen Omrović, Žarko Sadiković, Nemanja Milijanović 1, Tihomir Živić, Uroš Vasić, Matija Milošević, Nemanja Šilj 2, Zlatko Rakonjac, Mladen Stevanović.

PARTIZAN: Dimitrije Rističević 10 odbrana, Luk Gielen 1, Dušan Mandić 1, Nemanja Vico 2, Gavril Subotić 1, Ivan Rackov 2, Nikola Lukić 1, Nikola Jakšić 1, Marko Janković, Đorđe Tanasković 2, Ognjen Stojanovič 1, Dimitrije Obradović, Lazar Brakočević 3 odbrana, Petar Velkić.