Nais poražen od Primorja

Vaterpolisti Naisa poraženi su u Rijeci od ekipe Primorja rezultatom 13:6, u sklopu 14. kola Regionalne A2 lige.

Ovaj meč nije imao takmičarski značaj, jer su oba tima izgubila šanse da se bore za prva dva mestai plasman u A1 ligu. Nais bez Aleksandra Mitrovića i Marka Pavičića nije uspeo da parira raspoloženom domaćinu, a ponovio mu se susret iz polufinala nacionalnog Kupa protiv Radničkog, pošto nije postigao nijedan gol iz napada sa igračem više u bazenu .

Primorje je furiozno otvorilo meč i povelo sa 2:0 posle tri minuta igre golovima Brubnjaka i Blažića. Nais je pogocima Matije Miloševića iz pozicionih akcija izjednačio na 2:2, da bi domaćin na prvu pauzu otišao sa vođstvom od 3:2 zahvaljujući golu Bojana Cara iz kontre.

U drugoj četvrtini viđena su svega dva pogotka, oba u mreži Igora Lazića. Sven Augusti je pogodio iz pozicionog napada za 4:2, a na 5:2 je povisio Rakovac nakon još jedne kontre Riječana.

Najveći broj pogodaka viđen je u trećem periodu, a i njega je dobio hrvatski tim sa 4:3. Primorje je na 6:2 odveo Rakovac precizno izvedenim petercem, a na 6:3 je smanjio Živić udarcem sa distance. Tkač, Car i Marić su doneli domaćinu ogromnih šest golova prednosti (9:3), da bi ovu seriju prekinuo Budurin za 9:4. Mrežu Primorja je na 15 sekundi pre kraja pogodio i Vujović, pa se u poslednju deonicu ušlo rezultatatom 9:5.

Centar Primorja Mislav Vrlić je nakon tri minuta igre savladao Lazića za 10:5, a na 11:5 povisio je Paparić. Milan Kovačević je na 2,44 minuta do kraja postigao poslednji šesti gol za Nišlije na ovom meču, a u poslednjem minutu Lazićevu mrežu pogađali su Pat i Augusti, za konačnih 13:6.

PRIMORJE-NAIS 13:6 (3:2, 2:0, 4:3, 4:1)

Rijeka, 23. februara-bazen „Kantrida“. Sudije: Marko Matijević i Andrej Laginja. Igrač više: Primorje 6 (3), Nais 8 (0). Peterci: Primorje 1 (1).

PRIMORJE: Čubranić 8 odbrana, Čunko, Brubnjak 1, Pat 1, Peroš, Blažić 1, Tkač 1, Rakovac 2, Augusti 2, Vrlić, 1, Paparić 1, Marić 1, Milošević, Car 1.

NAIS: I. Lazić 11 odbrana, Vujović 1, D. Lazić, Kosić, Budurin 1, M. Milošević 2, Mickić, Lekić, Živić 1, Kovačević 1, Malenović, D. Milošević 1, Stoiljković, Stjepanović.