Nais preko Vojvodine do opstanka!

DSC 0519Ukoliko osvoji samo bod u meču sa novosadskom Vojvodinom, Nais, neće morati da mesto u Superligi traži kroz baraž.

Meč poslednjeg kola na programu je u subotu, 29. marta, od 20h na čairskom bazenu. Ulaz je besplatan.

Nakon poraza ŽAKA od Dunava u prethodnom kolu, Niškim vaterpolistima ukazala se prilika da opstanu u ligi bez baraža. Pred susret sa Novosađanima, u taboru Nišlija očekuju težak susret, ali se nadaju da će ih sreća ovog puta pogledati.

Desilo smo da smo u situaciji da dođemo do tog šestog mesta, koje je bilo neki ideal pred početak sezone. Mi u ovu utakmicu ulazimo sigurno sa previše motiva. Sa ekipom Vojvodine smo odradili veliki broj sparinga, kao i prvenstvenu utakmicu. Gosti poseduju određeni kvalitet, ali ja smatram da možemo da im se suprotstavimo. Moramo neke njihove glavne uzdanice da svedemo na minimum učinka, tu mislim na centar Stojičića, Vasića, Njegovana, Matkovića, to su neki igrači od kojih vreba najveća opasnost. Zahtevaću od momaka da se bore za svaku loptu. Smatram da uz jedan i više nego agilan pristup utakmici mi možemo da dođemo do nekog povoljnog rezultata.Povoljan rezultat je nerešeno ili pobeda. Idemo na pobedu, bez ikakvog kalkulisanja. Otvorila nam se mogućnost, verovatno smo je zaslužili i ne vidim nikakav razlog što ne bismo ostvarili povoljan rezultat. Nadam se da ću u subotu biti to veče, kada će i neke neočekivane stvari da uđu, realno, jer previše malera nas prati tokom cele godine. Ako nas je pogledala sreća da možemo da igramo za to šesto mesto, ne vidim razloga da se ta sreća ne nastavi, rekao je trener Naisa Marko Blagojević i dodao:

Igramo protiv tima koji ima tradiciju od 80 godina, izgrađen sistem, isfiltrirane igrače. Mislim da nemaju više od tri igrača koji nisu pri nekoj reprezentaciji − to je A selekcija, univerzitetska ili neka mlađa selekcija. Igramo protiv stvarno dobre ekipe, sa velikim potencijalom. Smatram da ako se merimo fizički, jači su, ako se merimo plivački, jači su. Mi ovu utakmicu možemo samo da odigramo uz ogromnu želju i da se momci pokidaju. Ukoliko momci ostave srce na terenu, moći će da postignu to što nam je primarni cilj, zaključio je Blagojević.

Nais i Vojvodina odraili su nekoliko sparinga ove godine, kao i prvenstveni meč, tako da se ekipe i više nego dobro poznaju. Prvotimac Naisa Dragan Milošević istakao je da se nada pozitivnom rezultatu i pozvao sve ljubitelje da dođu na bazen.

Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu u subotu na bazen, pruže nam podršku i budu igrač više. Otvorila nam se šansa da ostvarimo cilj sa početka sezone, to je neko šesto mesto. Desilo se da se ta mogućnost otvorila u poslednjem kolu i to protiv Vojvodine, sa kojom smo odigrali nekoliko sparinga i jednu prvenstvenu utakmicu, tako da otprilike zanmo šta možemo da očekujemo od njih. Sigurno je da važe za bolji tim, što pokazuje i mesto na tabeli, alijednostavno smatrama da na domaćem terenu, uz podršku publike, možemo do povoljnog rezultata, kazao je Milošević.

Vojvodina je u prethodnom susretu savladala Nais rezultatom 11:7 (3:1; 1:2; 3:1; 4:3).