Nais protiv Dunava za prvu pobedu u gostima

M. MIlic 2016

U devetom kolu Prve A lige vaterpolisti Naisa gostuju Dunavu. Duel u Novom Sadu zakazan je za subotu 11. februar u 18:30h.

Meč sa fenjerašem biće prilika za niške igrače da upišu prvu pobedu u gostima. Svi na Čairu složni su je došlo vreme da se probije led i bodovi donesu u Niš. Ekipa Naisa je u prvom delu sezone savladala Dunav na Čairu sa 11:10, a u timu su ubeđeni da mogu do još jedne pobede nad Novosađanima.

Očekuje nas jako neizvestan meč. Iako je poslednja na tabeli, ekipa Dunava se neće lako predati i ne smemo ih nikako potceniti. Celokupan rezultat zavisi od nas, ako mi uđemo u meč pametno, angažovano, mislim da neće biti problema da tri boda donesemo kući, istakako je prvotimac Naisa Miljan Milić.

Saglasan sa njim je i Đorđe Lekić, momak koji je možda najbolje upoznat sa radom narednog protivnika, s obzirom na to da je nekoliko godina igrao u Novom Sadu.

Mislim da smo dosta spremniji u ovom delu sezone taktički, igrački pa i psihički isto. Poenta je da mi odemo tamo spremni i da izgubimo i da pobedimo. Ovakve utakmice su najteže, gde lako možemo izgubiti, ali isto tako lako dobiti. Zato je ovo jako važna utakmica. Mislim da smo bolja ekipa, spremnija. Samo treba da jako uđemo u meč i to će biti dovoljno da se pokažemo u pravom svetlu, zaključuje Lekić.

Ni ovoga puta Nais neće biti kompletan, a veliki hendikep za tim biće neigranje povratnika Dragana Miloševića, koji će zbog naprsnuća palca biti van terena do mesec dana.

Čvrsta, jaka, odgovorna igra, kao i izvršavanje zadatih zadataka su recep za pobedu u ovom meču. Bitno je da u Novom Sadu krenemo maksimalno angažovano i jako. Mislim da smo bolja ekipa od njih i idemo na pobedu. Bez obzira na to što nećemo biti kompletni, mislim da i sa ovim sastavom možemo do tri boda, kaže trener Predrag Kikinđanin.

U ostalim susretima devetog kola sastaće se: Zemun Bosal – Valjevo; Taš – Stari Grad; Beograd-Banjica.