Nais u Valjevu

Vaterpolisti Naisa u sredu gostuju ekipi Valjeva, u utakmici za popunu Superlige Srbije.

Ove dve ekipe se ove sezone takmiče u Regionalnoj A2 ligi, a pošto Nais igra plej-of, a Valjevo plej-aut, ovaj meč mora da se odigra mimo A2 lige da bi se kompletirala mini-tabela međusobnih duela klubova Srbije iz ovog takmičenja na osnovu koje se određuje plasman u Superligu. Za sada je samo Radnički iz Kragujevca siguran učesnik Superlige, dok se za preostala dva mesta bore Nais, Vojvodina i Valjevo.

Nais trenutno na toj mini-tabeli ima četiri boda, a Valjevo jedan bod, u prvom delu sezone na bazenu Čair je bilo 9:9, tako da Nišlije ne smeju da izgube kako bi obezbedile mesto u Superligi.

Na osnovu sastava ova dva tima trebalo bi da smo mi favoriti u ovom meču. I pored toga nama tamo neće biti nimalo lako. Radio sam u Valjevu tri godine i znam koliko je teško igrati na tom bazenu. U pitanju je balon, rasveta je drugačija i odnosu na prave bazene, a kada tamo na utakmicu dođe 50 ljudi imate osećaj da ih ima 500. Smatram da smo bolji od njih i to treba tamo i da dokažemo. Ićićimo na pobedu, mada bi nam u nekim kombimacijama i bod bio dovoljan, ali o tome ne želim uopšte da razmišljam, pošto bi onda čekali ishod duela između Vojvodine i Valjeva. U prvom delu sezone smo kod kuće igrali sa Valjevom 9:9. Ispustili smo ih tada, jer smo u finiš meča ušli sa vođstvom od 9:6 i nizom grešaka im dozvolili da odnesu bod. Sada znamo šta treba da radimo i ukoliko ponovimo partiju kao protiv Solarisa ja sa veliki optimista. Senja Stjepanović je povređen, ali će putovati sa nama u Valjevo, dok su svi ostali zdravi i spremni. U dobrom smo raspoloženju i verujem da će nam rezultat u Valjevu biti najbolja moguća uvertira pred subotnji poslednji duel u Regionalnoj ligi sa Budvom na našem bazenu– rekao je trener Naisa Jovan Serafimović.

Duel u Valjevu zakazan je za 18 sati.