Nastavlja se takmičenje u Prvoj A ligi

nais docekuje zak

Posle dvonedeljne pauze, utakmicama četvrtog kola nastavlja se takmičenje u Prvoj A ligi.

Igrače Naisa očekuje još jedno gostovanje i duel protiv Starog grada u Beogradu. Meč je na programu u nedelju od 17:30h.

Na Čairu se prethodnih dana vredno treniralo, ne bi li se za vikend upisala prva pobeda u gostima.  Protivnik je ekipa koja je do sada upisala dve pobede i jedan poraz i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli.

Igra Starog grada gradi se oko centra Tomaševića, tu je i Marinković kao iskusni igrač. Kao što sam i do sada isticao, smatram da moramo da se okrenemo nama. U prethodnom periodu smo pokazali da smo sami sebi najveći problem. Ukoliko mi uđemo pripremljeni psihički kako treba i otvorimo meč dobro mislim da možemo svakoga da dobijemo. Do sada smo imali par utakmica koje smo jako loše otvorili i to nas je na kraju koštalo minimalnih poraza. Nadam se da će moja ekipa shvatiti da se utakmica igra četiri četvrtine i da jednostavno moramo od samog početka da počnemo da igramo maksimalno angažovano, jako i disciplinovano, kaže trener Naisa Predrag Kikinđanin.

Niška ekipa do sada je upisala dva poraza u gostima i pobedu na domaćem terenu. U taboru Naisa u dobroj atmosferi očekuju meč i veruju da su izvukli pouke iz prethodnih utakmica.

Prepuštam našim domaćinima ulogu favorita. Uz sve igrače koje je trener spomenuo dodao bih Čučkovića, koji takođe spada u red iskusnih. Dosta smo trenirali i radili na tome da popravimo neke segmente u igri. Imali smo i sparing sa ekipom Radničkog iz Kragujevca. Videli smo gde grešimo i trudićemo se da nam se greške ne ponavljaju. Atmosfera u ekipi je standardno dobro, spremali smo se, stvari idu na bolje i nadamo se dobrom meču, ističe kapiten Nemanja Šilj.

Novajlija u redovima Naisa Đorđe Lekić smatra da je došlo vreme da se okrene novi list.

Posle poraza u prvom kolu uspeli smo da upišemo pobedu na domaćem terenu, ali su nakon toga kola krenula nizbrdo. Međutim i ti rezultati su pokazali su koliko možemo. Pokazali su da imamo kvalitet i da smo dobar tim. Ekipe u ligi su izjednačene, dosta zanimljivih mečeva je viđeno do sada. Kako prvenstvo odmiče napetost raste, tenzija je sve veća, svi se borimo za najviši plasman. Što se nas samih tiče napredujemo ekipno, taktički i u svakom drugom pogledu.Voleo bih da duel sa Starim gradom bude jedan presek i odskočna daska za ostatak sezone, zaključuje Lekić.