Novo gostovanje Naisa

Kozarski

Nakon tronedeljne pauze, za vaterpoliste Naisa, predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Regionalnoj A2 ligi. Niški tim će u subotu odmeriti snage se ekipom Jadrana.

Izabranici Marka Blagojevića su poraženi u prvom kolu od Budve (12:9), a sada ih očekuje daleko ozbiljniji protivnik i duel sa Jadranom u Splitu.

Radi se o jako neugodnoj, iskusnoj i jakoj ekipi, znamo da su mnogi timovi „pali” tamo prošle sezone, mislim prvenstveno na Partizan i Vojvodinu, koji su imali respektabilne timove. Igraćemo protiv starije ekipe i moraćemo da pokušamo da nadomestimo svoju mladost, neiskustvo i u velikoj meri neuigranost nekim ritmom. Ukoliko nametnemo naš ritam i dobro otvorimo utakmicu možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu, rekao je trener Marko Blagojević.

Splićani imaju jednu od najiskusnijih ekipa u ligi. Kako ističe trener Blagojević, pažnju treba obratiti na igrače koji su se do sada najviše istakli, reč je o centru Borisu Pavloviću, Nikoli Miloradiću i Hrvoju Koljaninu.

Saglasan sam sa trenerom. Jadran je jako dobra ekipa, imaju dobrog centra, prednjače sa dobrim igračima u spoljnoj liniji i imaćemo veliki zadatak da ih zautavimo. Radi se o iskusnom i dobrom timu, koji može i zna, da napravi rezultat. Moramo ispoštovati dogovor iz svlačionice i na taj način probati da ih zaustavimo, istakao je prvi čuvar mreže Naisa Mirko Kozarski.

Utakmica Jadaran – Nais na programu je od 18h.