Od jeseni u Regionalnoj ligi!

majstorica 2

Vaterpolo klub Nais novi je član Regionalne A2 lige, odlučeno je danas na sastanku u Dubrovniku.

Nais će predstojeće sezone učestvovati u Regionalnoj A2 ligi uz pomoć Grada, koji će rebalansom budžeta dati još pet miliona dinara.

Predsednik kluba Milan Krstić zahvalio je ljudima iz grada na tome što su pomogli vaterpolo sportu i obezbedili neophodna finansijska sredstva.

Izuzetna nam je čast što ćemo imati priliku da predstojeće sezone predstavljamo Niš u jednom takmičenju izvan Srbije, ujedno mi ćemo biti jedini predstavnik grada u nekom regionalnom takmičenju. Zahvaljujemo gradnonačelniku Niša Zoranu Perišiću i gradskom većniku za sport Milanu Pešiću što su prepoznali kvalitet i mogućnosti našeg mladog tima i omogućili nam da se nadmećemo sa najjačim klubovima iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Mislim da smo to zaslužili, jer iz godine u godinu vredno i naporno radimo i postižemo sve bolje rezultate. Mi smo stvarno zadovoljni rezultatima u prethodnom periodu i ja se nadama da ćemo i u budućnosti, ovog puta u Regionalnoj ligi, reprezentovati Niš i vaterpolo sa Čair na najbolji mogući način, rekao je Krstić.

Pored Naisa učestvovaće još hrvatski Šibenik, Medveščak iz Zagreba, Jadran iz Splita i Opatija, zatim dva crnogorska kluba: Primorac iz Kotora i Budva i Branik iz Slovenije.

Takmičenje u Regionalnoj ligi, trebalo bi da počne krajem septembra ili početkom oktobra.