Po tradiciji: plej-of protiv Zvezde

Uros VAsic A2

U prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa vaterpolisti Naisa sastaće se sa Crvenom zvezdom. Duel na Tašmajdanu zakazan je za subotu 16. april u 18:45h.

Ekipa sa Čaira u predstojeću utakmicu ulazi sa osme pozicije, a crveno-beli sa prve, shodno toj činjenici trener Naisa Marko Blagojević ulogu favorita prepušta domaćinu.

Evidentna je razlika u kvalitetu dveju ekipa, samim tim neka naša očekivanja su sasvim realna. Želimo da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da odigramo protiv najbolje ekipe u zemlji, koja će po mom mišljenju i osvojiti titulu. Reč je o odličnom timu, nakon dovođenja sedmorice novih, iskusnih igrača viđen je rapidan skok i napredak u njihovoj igri. U suštini imaćemo mnogo problema da zatvorimo njihove centre Branu Pekovića i Borisa Popovića, tu su još Fića Kljaljević, Srđan Aksentijević, Ivan Rackov. Tako da će nama sa svih strana da preti opasnost, sada koliko ćemo mi uspeti da odgovorimo na taj izazov videćemo u subotu, ističe on.

Igrači Naisa svesni su da je pred njima težak zadatak, ali poručuju da će u bazenu dati maksimum i ostaviti poslednji atom snage.

Igramo protiv možda najbolje ekipe u državi, imaćemo naspram sebe jako kvalitetne i iskusne igrače i biće mnogo teško da se sa njima izađe na kraj. Svakako se ne predajemo i ne putujemo sa belom zastavom. Naporno radimo i treniramo punom parom, idemo da se borimo i da vidimo gde smo i šta smo, zaključuje igrač niškog tima Uroš Vasić.

Nais će put Beograda krenuti osalabljen, pošto u timu gotovo sigurno neće biti trojice standardnih prvotimaca. Matija Đurđević je obnovio povredu ramena, dok je Strahinja Vojčić van trenaže već dve nedelje. Utakmicu sa Zvezdom propustiće i Murat Šakenov. 

Revanš meč na Čairu na programu je u sredu, 20 aprila u 20:00h.