Pobeda u Splitu

Nais je samo tri dana posle domaćeg poraza od Solarisa otišao u Split i skinuo ozbiljan skalp. Niški tim savladao je favorizovani POŠK na bazenu „Poljud“ rezultatom 14:12 u susretu petog kola Regionalne A2 lige i upisao treći trijumf u ovom takmičenju, drugi u gostima.

Izabranici Jovana Serafimovića su odlično otvorili susret. Prvu deonicu dobili su sa 5:3, a drugu sa 4:3, da bi u nastavku taktički disciplinovanom igrom uspeli da sačuvaju stečenu prednost i osvoje tri velika boda.

U prvom periodu igralo se gol za gol sve do poslednjeg minuta, kada je Nais uspeo da se odlepi na plus dva brzim pogocima Uroša Vasića i Vukašina Ganića.

Aleksa Cvetković i Matija Milošević su golovima u prva dva minuta druge četvrtine kompletirali gostujuću seriju od 4:0, kojom je niški tim otišao na velikih 3:7, a ispostavilo se je ova prednost do kraja bila nedostižna za POŠK. Domaćin se probudio u finišu četvrtine preko efikasnog Jerka Penave, ali je Nais imao odgovor i pogocima Radovana Latinovića i Uroša Vasića ušao je u drugo poluvreme sa plus tri (6:9).

POŠK je pokušao da se vrati u trećoj deonici, brzo je smanjio na 7:9, ali su Nišlije smirenom igrom odbile ovaj napad i uvele ovaj period u igru gol za gol, pa su poslednjih osam minuta dočekale sa  ubeljivim vođstvom od 10:13. U ovoj deonici u redovima Naisa istakao se Senja Stjepanović, koji je dva puta uspeo da matira golmana Splićana Petra Bratima.

Tačku na na ovaj meč stavio je Milan Kovačević golom iz akcije sa igračem više za 10:14, na sedam minuta pre kraja. U dinišu susreta  domaćin je uspeo samo da  ublaži poraz preko Marasa i Penave, za konačnih 12:14.

POŠK-NAIS 12:14 (3:5, 3:4, 4:4, 2:1)

 Split, 12. oktobra. Bazen „Poljud“. Sudije: Jakov Blašković (Hrvatska), Ivan Raković (Srbija). Igrač više: POŠK 11 (5), Nais 12 (5). Peterci: POŠK 4 (3), Nais 1 (1).

POŠK: Bratim 8 odbrana, Rezić, Erak, Maras 3, Divković 2, Antonijević 2, Vujčić, Gadža, Penava 5, Radan, Ostojić, Knežević, Sunara, Vuleta.

NAIS: Lazić 10 odbrana, Točigin, Pavičić 1, Latinović 1, Vujović, M. Milošević 2, Cvetković 1, Kovačević 1, Živić 1, Ganić 1, Vasić 3, D. Milošević 1, Stojanović, Stjepanović 2.