Pobeda za četvrtu poziciju na polusezoni

1 - Nais - MedvescakRečeno-učinjeno, Nais je polusezonu završio na četvrtom mestu. U poslednjem kolu prvog dela sezone Nišlije su savladale Medveščak na Čairu sa 9:3 (4:1, 2:1, 1:0, 2:1).

Početak meča obeležilo je nekoliko promašaja na obe strane, da bi nakon dva minuta gol gostiju zatresao Živić. Nedugo zatim precizan je bio i Đurđević. Gosti su pokušali da preko Poropata dođu do gola, ali je odbrana dobro reagovala. Sa druge strane u par situacija dobar je bio čuvar mreže Jelovina koji je osujetio šuteve Dmitrijevića, a kasnije i Mitrovića. Ipak Hrvatima je škripalo u napadu, gde Lovrić pogađa okvir gola. U finišu prve četvrtine Šilj je pogodio sa pet metara, a gosti preko Buconića došli do prvog gola. Za +3 na kraju prve četvrtine pogađa Mitrović. Iako su i imali prvi napad i u drugom delu, niški igrači ga nisu iskoristili, ali su dobro odigrali odbranu. Ni iz drugog pokušaja domaći nisu mogli do gola. Prvo je šut Bolovića izblokirao Anzulović, a onda je Jelovina odbranio šut Živića. Posle nekoliko pokušaja, lopta je napokon završila u mrežu zagrepčana. Posle odlične asistencije Đurđevića precizan je bio Bolović. Medveščak je na to odgovorio golom. Lob Poropata ispraćen je aplauzom niške pubike, koja zna da nagradi svaki dobar potez. Do odlaska na odmor, Nais je još jednom pogodio, a igrača više koristi Dragan Milošević.

Treća deonica nejneefikasniji je deo igre. Odmor kao da je uspavao i jedan i drugi tim. Publika je imala prilke da gleda po nekoliko promašja na obe strane, a jedini pogodak delo je Mitrovića. Po četvrti put na meču domaći su prvi došli do lopte, ali nisu iskoristili napad. Na sreću, sa druge strane je i Lovrić pomašio. Novi propušteni napad domaćih iskoristio je Anzulović, koji postiže treći gol za Medveščak. Pokušao je i Lipar da smanji zaostatak, ali pogađa okvir gola. Već u sledećem napadu okvir gola, ali na drugoj strani, pogodio je Dragan Milošević. Posle nekolko pokušaja, iz čini se nemoguće situacije, pogodak za Nišlije daje Đurđević. Tačku na meč stavio je Dimitrijević za konačnih 9:3.

Po dva gola za Nais postigli su Mitrović i Đurđević, dok je Lazić zabeležio deset odbrana. Poslednji meč u karijeri odigrao je Miljan Milić, koji se oprostio od vaterpola.

I u narednom kolu Nais će igrati kod kuće, a protivnik će biti ekipa Vojvodine.

Nais – Medveščak 9:3 (4:1, 2:1, 1:0, 2:1)

Niš, bazen Čair;

Sudije: Nenad Golijanin/ Vuk Milović:

Igrač više: Nais 6(2), Medveščak 10(1);

Dva igrača više: Nais 1 (1);

Peterci: Nais 1(1), Medveščak -;

NAIS: Lazić 10 odbrana, Mitrović 2, Pavičić, Milić, Dimitrijević 1, M. Milošević, Đorđević, Đurđević 2, Živić 1, Šilj 1 (1), Bolović 1, D.Milošević 1, Stoiljković, Stanković;

MEDVEŠČAK: Jelovina 9 odbrana, Pavlinić, Anzulović 1, Brčić, Cvanciger, Lovrić, Buconić 1, Geratović, Lipar, Škiljić, Nekić, Poropat 1.