Počele pripreme za novu sezonu

zak

Zatalasalo se i na Čairu. Naši vaterpolisti započeli su pripreme za novu sezonu. Trener Marko Blagojević u novoj sezoni računa na 22 igrača.

U proteklom periodu ekipa je ostala bez četvorice standardnih igrača.

U proteklom periodu klub je pretrpeo određene kadrovske promene, te tako trener Blagojević u predstojećoj sezoni neće moći da računa na četvoricu standardnih prvotimaca.

U odnosu na prošlu sezonu otišla su četvorica standardnih momaka. Mislim na Živkovića, Sadikovića, Milijanovića i Rakonjca. Za našu mladu ekipu to je ogroman udarac, koji moramo da nadomestimo mlađim generacijama iz naše škole. Sa ovom ekipom nama ne preostaje ništa drugo nego da radimo daleko više nego što smo radili, daleko ozbiljnije. Smatram da ekipa u ovom sastavu ima potencijala da igra jedan vrlo interesantan vaterpolo, ka kome ja težim, a to je vaterpolo koji je dosta brz, skočan sa previše šuteva, rekao je trener Blagojević.

Deo tima sa Čaira od ponedeljka vredno trenira, nekolicina momaka još uvek nije u Nišu, dok su neki igrači zasluženo pošteđeni. Očekuje se da od 25. avgusta ekipa krene da radi u kompletnom sastavu.

Nekoliko igrača je celo leto bilo priključeno mlađim reprezenatacijama, neki su igrali za druge ekipe, tu mislim na igrače rođene 1997. godine i mlađe. Oni su trenutno pošteđeni, jer su više od godinu dana stalno u sistemu dva treninga dnevno. U globalu, 25. zvanično počinje taj bazični deo priprema, udarni deo za predstojeću sezonu, koji će da traje nekih desetak dana. Mi već radimo, ja imam 85% ekipe na raspolaganju. Svi momci koji nisu u Nišu su u obavezi da, ne spremni, nego poluspremni dođu na Čair.

Rak-rana Naisa i dalje je manjak sparing mečeva. Sparing partnera i volje za odigravanjem pripremnih mečava uvek ima, ali su finansijska sredstva uvek u deficitu. Naš tim tako uvek ima znatno manje utakmica od svojih rivala.

Da mi imamo broj sparinga koliko imaju te severnije ekipe, mi, kakvi smo, prosto me je strah kakvi bi bili i koliko bi bili bolji negoli sada. Za mene je frapantno koliko oni utakmica imaju. Vojvodina je imala preko 100 sparinga u toku sezone i plus su igrali ligu i plus što 90% kluba za mlađe kategorije igra mađarsku ligu. Ja ću težiti da ostvarimo što veči broj sparinga, što u toku priprema, što u toku sezone, ne bismo li došli do optimalnog nivoa spreme za predstojeće utakmice.

Tim koji Blagojevic sada ima na raspolaganju nije punoletan, niti ima puno iskustva pa tako na Čairu ističu da očekuju oscilacije u igri. Trener naglašava da će liga biti daleko jača nego protekle sezone, ali i dodaje da će to biti samo motiv više za ekipu.

Što se tiče same lige ove godine, za nas je teža liga. Iz prostog razloga što baratam informacijama naših konkurenata, pričam za druge četiri ekipe, ne za prve, čime raspolažu od igračkog kadra. Sada nemaš ekipu Dunava, gde si bukvalno imao sigurnih šest bodova. Umesto nje imamo ekipu Singidunuma, koja se nonšalantno prošetala kroz B ligu. Ta ekipa je bila dobra i ja sam želeo da je izbegnem u baražu, realno. Međutim, oni su se pojačali za celu jednu postavu, sa igračima, što iz inostranstva, što iz ekipe TENT-a. Očekuje nas još teži posao nego prošle godine. Biće nam to motiv više da radimo jače i da izvučemo više od maksimuma ove godine iz ekipe. Težak posao nas čeka, ali smo puni motiva, zaključio je on.

U novoj sezoni trener Marko Blagojević računa na golmane: Igora Lazića, Dejana Ilića i igrače: Aleksandra Čavića, Nemanju Šilju, Dragana Miloševića, Alena Omerovića, Tihomira Živića, Miljana Milića, Mladena Stevanovića, Bogdana Kostića, Matiju Miloševića, Marka Pavičića, Matiju Đurđevića, Boška Đerđinovića, Miloša Popovića, Veljka Stanimirovića, Uroša Jovanovića, Iliju Brkovića, Uroša Vasića i Dimitrija Mičića. Ekipi su još priključeni Mladen Samardžić i Vladimir Jovanović.