Počinje nova sezona, Stari Grad gostuje na Čairu

Nova sezona u Superligi Srbije za vaterpoliste počinje u subotu, a niški Nais će u prvom kolu od 20 časova dočekati ekipu Starog Grada iz Beograda.

Predstojeća sezona u Superligi Srbije bi, prema sastavu ekipa, mogla da bude jedna od najkvalitetnijih u poslednje vreme, a poslednji raport pred prvi takmičarski meč nakon skoro sedam meseci podneli su novi šef stručnog štaba Nišlija Miloš Saković  jedan od najiskusnijih prvotimaca Naisa i prvi golman ekipe Igor Lazić.

Dobro smo radili i maksimalno spremni ćemo dočekati start sezone. Sve vreme smo u Nišu. Radili smo dugo na otvorenom bazenu Čair posle  smo ušli i u zatvoreni, tako da smo imali sve potrebne uslove da sprovodimo treninge. Zadovoljan sam ekipom i samim načinom funkcionisanja kluba i verujem da je pred nama uspešna sezona. Sparingovali sa Radničkom iz Kragujevca i Beogradom i na tim mečevima se videlo  da smo na pravom putu, ali se i videlo da postoje i segmenti igre koje moramo da unapredimo. Imamo težak zadatak da uporedo sa takmičenjem u Superligi i Kupu Srbije reorganizujemo našu školu vaterpola, da je postavimo na zdrave temelje, da unapredimo rad i da u budućnosti iz nje crpimo sastav prvog tima– rekao je Saković.

Nais nije puno menjao sastav u odnosu na prošlu sezonu.

Glavni zadatak je bio da zadržimo okosnicu tima, što smo u učinili. Ugovore sa klubom produžili su Dragan Milošević, Igor Lazić, Tihomir Živić, Nemanja Šilj, Marko Pavičić, Petar Vujović, Mateja Đorđević, Milan Kovačević, Senja Stjepanović, Matija Milošević i Uroš Vasić. Doveli smo proverenog strelca Marka Bolovića, koji je ranije već nastupao za Nais, a stigao je i talentovani centar Luka Stamatov. Za sada je to to i mislim da imamo kvalitetan tim koji će imati šta da pokaže u nikad jačoj Superligi. U odnosu na prethodnu sezonu kapice Naisa neće nositi Latinović, Ganić i Cvetković- istakao je mladi stručnjak.

U prvom kolu na bazen Čair stiže Stari Grad.

To je kvalitetna i iskusna ekipa. Respektujemo ih, ali naš cilj je pobeda. Smatram da kvalietom u ovoj ligi odskaču Novi Beograd, Radnički, Šabac i Crvena zvezda, a svi ostali su tu negde. Utakmice kao što je ova protiv Starog Grada nije lako igrati. Mnogi nam unapred upisuju bodove, ali mi znamo da ćemo morati da damo naš maksimum da do njih i dođemo. Žao mi je što neće biti publike, čuo sam da je u Nišu uvek dobra atmosfera na bazenu. Naše je da igramo i da od prvog kola počnemo da sprovodimo ono što želimo od ove sezone– jasan je Saković.

Superliga će sledeće sezone biti veoma snažno takmičenje, a kao glavni kandidati za titulu izdvajaju se Novi Beograd, Radnički Kragujevac, Šabac i Crvena zvezda. Nais po kvalitetu može da se svrsta odmah iza ovih timova, ali imaće jaku konkurenciju u Partizanu, Vojvodini, Zemunu, Banjici i Starom Gradu. Osam najboljih ekipa plasiraće se u plej-of, u četvrtfinalu će se igrati dvomeč, a pobednik ukupnim rezultatom proći će dalje, dok će se u polufinalu i finalu igrati na dve pobede. Jedan od starosedelaca u ekipi Naisa Igor Lazić smatra da njegov tim može da zauzme poziciju u vrhu tabele.

Ove četiri ekipe zaista odskaču i borba za titulu biće najneizvesnija u poslednjih nekoliko godina. Napravili su sjajne timove i ostalima će biti teško da im se primaknu. Naš osnovni cilj je da uđemo u plej-of i mislim da to ne bi smelo da dođe u pitanje. Drugi cilj nam je da pokušamo da se pozicioniramo odmah iza ove „četvorke“, a za to će nam biti potrebne dobre partije već od prvog kola. Žao mi je što neće biti publike na mečevima, ali to je viša sila. Mi imamo svoju publiku, koja nas u Nišu nosi kada je „gusto“ i nadam se da će se vremenom steći uslovi da se gledaoci vrate na tribine. Ubeđen sam da ćemo uz njihovu podršku uspeti da „skinemo skalp“ nekom od ovih favorita na Čairu– zaključio je Lazić.